STUDIU CIPRA. Odihna este factorul cel mai important când vine vorba de calitatea vieții la români

Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese. Zicala de pe vremea lui Ceaușescu rămâne valabilă și azi pentru români.

Odihna este factorul cel mai important când vine vorba de calitatea vieții la români, arată rezultatele studiului anual CIPRA. Odihna e urmată de echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Astfel, hobby-urile, vacanțele sau activitățile de dezvoltare personală au o pondere importantă în ceea ce privește calitatea vieții românilor.

În topul activitățile de dezvoltare personală preferate, consumul de podcast-uri a înregistrat o creștere de peste 10 la sută și a ajuns la 49%. Pe locul al doilea se află cărțile de dezvoltare personală, cu 47%, acestea fiid preferate mai ales de categoria de vârstă 55-65 de ani.

Întrebați despre activitățile preferate în timpul liber, 68% dintre români au menționat plimbările în natură, mersul la cumpărături (54%) și cititul (41%).

39% dintre respondenți merg la cinema sau se uită la filme acasă, 38% se văd cu prietenii, 29% practică un hobby, precum sport, pescuit, dans, pictură sau gastronomie. Doar 17% se relaxează cu activități de răsfăț (masaj, spa, manichiură).

Exit mobile version