• Un cartier accesibil pentru mersul pe jos îmbunătățește condiția fizică.
  • Noul studiu a lui Frehlich arată că mediul în care stai îți afectează sănătatea corporală.
  • Cartierele cu mai multe spații verzi cresc forța musculară a proprietarilor.

Ești în căutare de o nouă casă? De acum trebuie sa ții cont de un element în plus! Dacă vrei să îți menții sau crești forma fizică, ia în calcul mediul în care trăiești. Noul studiu al lui Levi Frehlich arată că mediul în care locuiești, cartierul și vecinătatea, cresc sau îți scad performanța fizică. Spre exemplu, un cartier cu multe spații verzi invită automat oamenii la mișcare, la antrenarea forței corporale.

De asemenea, un cartier accesibil pentru pietoni, cu locații cheie la câțiva pași distanță, îmbunătățește anduranța și condiția fizică.

Cum îți influențează cartierul în care trăiești mentalitatea și dorința de a face sport?

„Conectarea cu natura este esențială pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Studiul Harvard despre fericire, condus de psihiatrul George Vaillant între 1972 și 2004, arată că mișcarea moderată, dar constantă, contribuie la sănătate și fericire. De asemenea, cercetările asupra zonelor albastre evidențiază obiceiurile de viață ale comunităților cu longevitate crescută”, a explicat Romulus Oprică, sociolog.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Cum arată cartierul ideal în care trebuie să locuiești?

„Carlos Moreno a inventat conceptul de orașul de 15 minute”, care propune ca toate facilitățile necesare să fie la o distanță de mers pe jos. Un cartier ideal ar trebui să conțină elemente precum magazine, servicii medicale, școli și spații verzi, accesibile pe jos. Mersul pe jos înseamnă nu doar o mișcare moderată, ci și un mod eficient de a integra activitățile zilnice, cum ar fi cumpărăturile sau vizitele la medic”, a adăugat Romulus Oprică.

Citește și