• Un studiu UCLA arată că 44,4% dintre tinerii intervievați cred că romantismul în mass-media a fost „abuzat”.
  • Pe de altă parte, 39% ar dori să vadă un număr mai mare de personaje aromantice sau asexuale reprezentate în mass-media.
  • Aliyah Moore, terapeut sexual certificat spune că schimbarea peisajului cultural a fost un factor semnificativ în ceea ce privește opiniile tinerilor despre sex.

Adolescenții și tinerii adulți din generația Z fac mai puțin sex decât generațiile trecute și își doresc mai puțin conținut sexual explicit în mass-media pe care o urmăresc, scrie Fox News.

Un nou studiu realizat de UCLA a constatat că adolescenții și adulții din Generația Z cer mai puține scene de sex în programele de televiziune și filmele pe care le consumă.

Studiul „Teens and Screens”, realizat de Center for Scholars and Storytellers, a constatat că 51,5% dintre adolescenți ar prefera să vadă mai mult conținut care prezintă relații platonice și prietenii apropiate.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210

De asemenea, studiul a constatat că 44,4% dintre tinerii intervievați consideră că romantismul în mass-media este „suprautilizat”. Pe de altă parte, 39% ar dori să vadă un număr mai mare de personaje aromantice sau asexuale reprezentate în mass-media.

De asemenea, 47,5% dintre cei intervievați au declarat că scenele de sex din majoritatea scenariilor de televiziune și film nu sunt necesare.

Aliyah Moore, terapeut sexual certificat și expert în studii de gen și sexualitate, a declarat pentru Fox News Digital că schimbarea peisajului cultural a fost un factor semnificativ în ceea ce privește opiniile tinerilor despre sex.

În plus, poate fi dificil pentru tineri să înceapă să aibă relații sexuale din cauza presiunilor sociale și a unor preocupări precum anxietatea legată de performanță, imaginea corporală și teama de infecții cu transmitere sexuală, a adăugat Moore.

Citește și: