• Aproape jumătate din cei care au lucrat de acasă (48%) îşi doresc foarte mult să revină la locul de muncă, conform unui sondaj Ipsos România.
  • 49% declară că se simt inconfortabil cu întoarcerea fizică la locul de muncă.
  • 18% dintre respondenţi spun că îşi doresc puţin sau foarte puţin să revină la sediu.

Rebeca lucrează în IT şi abia aşteaptă să îşi revadă colegii. La fel ca ea, aproape jumătate dintre cei care au lucrat de acasă în ultimele luni îşi doresc să se întoarcă la serviciu.

Doar 18% sunt mai puţin entuziasmaţi de revenirea la locul de muncă, arată un sondaj Ipsos România.

În Bucureşti, procentul celor care au lucrat de acasă a fost de 65%, preponderent femei şi tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Cei care îşi doresc cel mai puţin să se întoarcă la birou au studii superioare şi vârsta între 25 şi 45 de ani.

„Îmi lipsesc pauzele de masă în care mai vorbeam şi mai făceam o glumiţă. Cel mai mult îmi lipseşte energia de lucru pe care ţi-o oferă biroul şi faptul că sunt mulţi oameni în acelaşi loc, care muncesc pentru acelaşi lucru. Singur acasă este mult mai greu să te porneşti şi să îţi menţii aceeaşi energie”, spune Rebeca, angajată în IT.

„Avem nevoie de ceilalţi în jurul nostru. Va deveni un drept pe care unii dintre angajaţi îl vor cere”, afirmă Alina Stepan, Manager Ipsos România.

Dacă aruncăm o privirea la piaţa muncii de acum câteva luni, lucrul de acasă era un beneficiu oferit cu linguriţa angajaţilor. Acum, jumătate dintre cei care au lucrat de acasă în pandemie, vor înapoi la sediu.

Cealaltă jumătate recunoaşte că se simte inconfortabil să se întoarcă. Cei mai mulţi dintre cei care nu vor să revină sunt tineri care s-au adaptat cu uşurinţă stilului de muncă virtual.