• Întregul spectru al emoțiilor umane se reduce la 4 cuvinte principale, conform unui studiu din Japonia.
  • Studiul pornește într-o direcție diferită față de celelalte cercetări care au căutat să crească lista, reducând posibilitățile la „bun”, „vreau”, „rău” și „iubire”.
  • Mihaela Dinu, psiholog, spune că este extrem de important să ne cunoaștem emoțiile, pentru că, cunoscându-le, ni le putem gestiona.

Te-ai gândit vreodată cum funcționează emoțiile tale? Întregul spectru al emoțiilor umane se reduce
la 4 cuvinte principale, conform unui studiu din Japonia. Studiul pornește într-o direcție diferită față de celelalte cercetări care au căutat să crească lista, reducând posibilitățile la „bun”, „vreau”, „rău” și „iubire”. Această reducere a fost făcută prin colexificare, adică exprimarea mai multor concepte prin aceeași formă.

Mihaela Dinu, psiholog, spune că este extrem de important să ne cunoaștem emoțiile, pentru că, cunoscându-le, ni le putem gestiona.

Mihaela Dinu: „Gestionarea înseamnă să reacționăm într-un mod adecvat contextului mediului, activității respective. Se învață de la grădiniță, prin mesaje simple, prin imagini, prin povești cu copiii și apoi se dezvoltă la fiecare categorie de vârstă sau conform limbajului fiecărei categorii de vârstă.”

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

„În momentul în care îmi cunosc emoțiile, înseamnă că mă auto-cunosc și de aici gestionare adecvată. Este adevărat că poate nu întotdeauna reușim să ne controlăm aceste emoții, însă prin exerciții, prin interacțiunea cu ceilalți, vom reuși”, a explicat Mihaela Dinu, la Aleph News.

Citește și