• Introvertiții se descurcă mai bine cu privarea de somn după o zi de interacțiuni sociale, rămânând mai atenți decât extrovertiții.
  • Extrovertiții devin mai somnoroși decât introvertiții după pierderea somnului, mai ales după zile cu multe interacțiuni sociale.
  • Studiul condus de Dr. Tracy L. Rupp relevă că experiențele de veghe și caracteristicile individuale influențează rezistența la pierderea somnului, cu implicații pentru munca în schimburi și misiunile militare.

Introvertiții și extrovertiții reacționează diferit la privarea de somn. Cercetările arată că introvertiții se descurcă în mod natural mai bine cu privarea de somn după o zi plină de interacțiuni sociale, scrie PSYBLOG.

În ciuda faptului că au fost ținuți treji timp de 22 de ore, introvertiții au rămas mai atenți decât extrovertiții atunci când au fost testați a doua zi.

Acest lucru se poate datora faptului că introvertiții au, în general, o excitație corticală mai ridicată.

Recomandări

BEYONCE FACE SHOW
UNDE MERGI AZI?
SE TERMINĂ MINIVACANȚA
CUM MĂNÂNCI CUMPĂTAT?
FĂ O ȘCOALĂ CA ACASĂ
ATACURI ÎN SIRIA

În schimb, extrovertiții sunt vulnerabili la pierderea somnului după ce interacționează cu multe persoane în timpul zilei. După ce au fost ținuți treji toată noaptea, ei au fost mai somnoroși a doua zi decât introvertiții.

Dr. Tracy L. Rupp, care a condus studiul, a explicat: „Extrovertiții expuși la medii social îmbogățite au arătat o vulnerabilitate mai mare la privarea ulterioară de somn decât extrovertiții expuși la un mediu identic, dar social sărăcit. Capacitatea introvertiților de a rezista la pierderea somnului a fost relativ neafectată de mediul social. În general, rezultatele prezente ar putea fi, de asemenea, interpretate mai general pentru a sugera că experiențele de veghe, împreună cu interacțiunea lor cu caracteristicile individuale, influențează vulnerabilitatea la pierderea ulterioară a somnului „.

Studiul a inclus 48 de persoane care au efectuat o serie de sarcini timp de 12 ore, fie pe cont propriu, fie în grup. Toată lumea a fost apoi ținută trează timp de 22 de ore și a fost supusă unor teste periodice de vigilență.

Deși introvertiții și extrovertiții dorm de obicei cam la fel într-o noapte normală, introvertiții au avut rezultate mai bune la teste după ce au fost privați de somn. Capacitatea introvertiților de a rezista la pierderea somnului ar putea fi determinată de factori genetici. Interacțiunile sociale sunt adesea complexe și necesită ca oamenii să își regleze atenția și vigilența.

Ca urmare, este posibil să fie nevoie de mai mult somn pentru recuperare.Dr. Rupp a declarat: „Aceste date au relevanță practică pentru munca în schimburi și pentru misiunile operaționale militare, precum și implicații teoretice pentru înțelegerea factorilor de diferență individuală care influențează vulnerabilitatea sau rezistența la pierderea somnului”.

Citește și