- 85% dintre bărbați reusesc să ajungă la orgasm.
- Doar 60% dintre femei reușesc să ajungă la orgasm.
- Orgasmul este influențat de vârstă, sex și orientare sexuală.
Toți am vrea să ne simțim bine în pat, dar nu prea reușim. Orgasmul e floare rară, iar în unele cazuri….pe cale de dispariție, scrie News Medical.
Bărbații trag lozul norocos și la acest capitol- 85% experimentează plăcerea supremă în timpul actului sexual, în timp ce procentul femeilor e mai mic cu aproape 30%. Orgasmul este influențat de vârstă, sex și orientare sexuala, arată un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea Indiana, din Statele Unite.
Și orientarea sexuală are un cuvânt de spus în această ecuație… complicată. Lesbienele și femeile bisexuale spun că reușesc să aibă mai multe orgasme decât femeile heterosexuale – diferența este de 20%. Iar odată cu înaintarea în vârstă lucrurile devin și mai simple. Homosexualii, bărbații bisexuali și lesbienele au orgasm mult mai ușor decât tinerii sub 30 de ani. Morala?
Normele socio-culturale și lipsa educației sexuale sunt cele care îți fură plăcerea. Rezolvarea e simplă- trebuie să fii mai deschis la noi experiențe, actul sexuală să aibă o durată mai lungă și să spui ce și CUM vrei.
Nesiguranța dintre așternuturi ajunge și la locul de muncă.
Femeile sunt mai predispuse la „sindromul impostorului” decât bărbații, arată un studiu făcut pe 42.000 de persoane. Această afecțiune este des întâlnită la persoanele de succes, iar simptomele sunt ușor de recunoscut. Printre ele se numără – tendința de a atribui succesul norocului, anxietate și depresie din cauza fricii de eșec și tendința de a minimiza sau respinge laudele și complimentele.
Printre vedetele care au suferit de sindromul impostorului se numără actrița Emma Stone, câștigătoarea a două premii Oscar pentru „Cea Mai Bună Actriță”, în filmele „La La Land” și „Poor Things”. Un alt nume celebru este Tom Hanks. „Oricât de mult succes ai avea, există acel sentiment că într-o zi vor descoperi că de fapt nu știi ce faci”, spune actorul.