• Un nou studiu arată că pandemia i-a forțat pe oameni să-și schimbe locuința
  • Printre principalele motive enumerate de respondenți se află pierderea jobului sau teama de a contracta virusul
  • 22% dintre americani s-au mutat din cauza pandemiei, ori cunosc pe cineva care a făcut-o

Chiar dacă restricțiile impuse i-au ținut pe oameni în case, un nou studiu, care aparține Centrului de Cercetare Pew, arată că 22% dintre americani s-au mutat din cauza pandemiei, ori cunosc pe cineva care a făcut-o, relatează Washington Post.

Aproximativ 3% dintre americani s-au mutat permanent sau temporar, în timp ce 6 procente dintre americani au spus că cineva s-a mutat în locuința lor.

Studiul mai arată că adulții tineri sunt cei care au fost nevoiți sau au preferat să se relocheze: 37% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani nu mai au aceeași locuință ca cea pe care o aveau la începutul pandemiei sau cunosc pe cineva care se află într-o asemenea situație.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

De asemenea, din punct de vedere al etniei, hispanicii sunt cei care au resimțit cel mai mult efectele pandemiei, 28% dintre aceștia având o experiență de genul, adică fie s-au mutat, cunosc pe cineva care a făcut-o, ori au primit pe cineva în propria locuință.

În ceea ce privește motivul relocării, mulți americani cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani au declarat că au fost nevoiți să plece din cauza închiderii căminelor studențești sau din cauza pierderii jobului. Totodată, 28% dintre respondenți au spus că s-au temut că vor contracta virusul, așa că au preferat să se mute.

În timp ce bogații lumii plecau spre casele de vacanță în timpul pandemiei, aproximativ 61% dintre cei relocați au mers către locuința familiei și 7% către casa unui prieten.