• Două treimi dintre cei care locuiesc cu alte persoane sunt constant obosiţi.
  • Doar 30% dintre cei care locuiesc singuri sunt epuizați.
  • 33% dintre femei se plâng de burnout față de numai 21% dintre bărbați.

Dacă trăiești în România, ai toate șansele să ajungi în burnout. Și la muncă dar…și acasă. Cei mai predispuși la burn out angajați din România sunt cei care lucrează în ture și cei care locuiesc cu alte persoane. Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Formare profesională APSAP, 4 din 10 angajaţii români care lucrează în ture se simt mereu epuizaţi iar două treimi dintre cei care locuiesc cu alte persoane sunt constant obosiţi.

Pentru comparație, doar 30% dintre cei care locuiesc singuri se confruntă cu burn out-ul. Cercetarea mai arată că femeile cedează mai repede la job: 33% se plâng de burnout față de numai 21% dintre bărbați.

Deși OMS recunoaște burn out-ul ca un fenomen asociat muncii, în România, acesta nu este considerat încă o boală. În prezent, există o dezbatere în Senat privind acordarea de concediu medical pentru acest tip de boală.

Recomandări

CRĂCIUN FĂRĂ CADOURI
CE LANSĂRI APPLE URMEAZĂ?
GENȚI FURATE DE RUȘI
CARE E CULOAREA LUI 2024?
TRAFIC INTENS SPRE MUNTE
PARKER ATINGE COROANA

În Olanda, de exemplu, angajatul care este diagnosticat cu epuizare fizică, beneficiază de concediu medical până la 104 săptămâni şi primeşte 77% din salariu.

Citește și