• Cel mai aglomerat oraș din lume este Londra, urmat de Paris și Bruxelles
  • Bucureștiul este al 11-lea cel mai aglomerat oraș din lume, conform unei analize Inrix
  • În medie, un bucureștean circulă cu 22,5 km/h și pierde 98 de ore pe an în trafic
  • Studiul a analizat peste 1000 de orașe din 50 de țări

Potrivit firmei de analiză a transporturilor Inrix Inc., cel mai aglomerat oraş din lume este Londra. Pe primele poziţii în topul celor 1.000 de oraşe în care vei petrece cel mai probabil timpul blocat în trafic se află şi Paris, Bruxelles, Moscova şi New York.

În timp ce traficul revine la valorile de dinaintea pandemiei, deplasările în centrul oraşelor continuă să fie la un nivel inferior faţă de anul 2020. De exemplu, în SUA sunt cu 22% mai mici, iar în Marea Britanie au scăzut cu 19%, deoarece multe persoane continuă să lucreze de acasă.

Bucureştiul, nu putea lipsi din topul celor mai aglomerate oraşe din lume. Capitala se află pe locul 11, conform analizei Inrix. Se pare că un bucureştean circulă în medie cu 22,5 km/h şi pierde 98 de ore pe an în trafic.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Traficul global în 2021 este încă sub nivelul din 2019, dar creşterea faţă de anul trecut semnalează o redresare economică semnificativă. Deplasările rutiere europene sunt din ce în ce mai aproape de nivelurile anterioare pandemiei de COVID deoarece restricţiile s-au atenuat începând cu jumătatea anului 2021. Transportul în comun şi transportul feroviar râmăn sub nivelul pre-pandemic.