• Sucul de fructe va avea un rating mai mic decât băuturile carbogazoase
  • Sectorul agricol afirmă că decizia va distruge cultivatorii de fructe
  • Dieteticienii spun că sucul de fructe este bogat în zahăr, dar are mai mulți nutrienți decât băuturile răcoritoare

Autoritatea de reglementare a alimentelor a clasificat sucurile de fructe ca fiind mai puțin sănătoase decât băuturile carbogazoase, în conformitate cu noile prevederi care confirmă ratingurile australiene de sănătate (HSR), care se vor concentra mai mult pe conținutul de zahăr al produselor, potrivit ABC.

Decizia de vineri a Forumului ministerial australian și din Noua Zeelandă pentru reglementarea alimentelor va reduce ratingul de cinci stele pentru sucurile de fructe la cel puțin două stele.

Punctele de referință sunt alocate în funcție de valoarea energetică a alimentelor sau a băuturilor, de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar apoi se iau în considerare aspectele „pozitive”, cum ar fi fibrele dietetice și proteinele, pentru a determina ratingul general de sănătate al produsului.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Decizia de a reduce nivelul ratingului pentru sucurile de fructe, pe baza conținutului său de zahăr, este o lovitură pentru producătorii de fructe.

Nutriționiștii susțin că sucurile de fructe ar trebui evaluate în funcție de nivelurile ridicate de zahăr și nivelurile scăzute de fibre sau de modul în care o băutură se compară cu o bucată de fructe.