• Cei doi bebeluși s-au născut la aproape trei luni diferență și sunt verișori.
  • Pentru că au același ADN, sunt și frați, într-un fenomen numit ,,gemeni cuaternari”.
  • Gemenii cuaternari sunt incredibil de rari și se nasc atunci când un set de gemeni identici are un copil cu un alt set de gemeni identici.

Două surori gemene identice s-au căsătorit cu frați gemeni identici, dar acesta nu este singurul detaliu surprinzător despre această familie din Virginia. Fiii lor sunt verișori, dar sunt și frați genetici, potrivit The Washington Post.

Briana și Brittany Deane, gemene în vârstă de 35 de ani, s-au căsătorit cu Josh și Jeremy Salyers, ambii în vârstă de 37 de ani, în 2018 și sunt acum părinți ai unor ,,gemeni cuaternari„, numiți Jax și Jet.

Micuții de 1 an s-au născut la aproape trei luni diferență și sunt verișori, dar, pentru că au același ADN, sunt și frați, într-un fenomen numit ,,gemeni cuaternari„.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

WebMD explică faptul că gemenii cuaternari sunt incredibil de rari și apar atunci când un set de gemeni identici are un copil cu un alt set de gemeni identici. Deși sunt în continuare veri, copiii par mai apropiați din punct de vedere genetic de frații născuți din aceiași părinți.

O relație specială

Cele două cupluri s-au cunoscut în 2017. S-au văzut pentru prima dată la Festivalul „Zilele Gemenilor” , un eveniment organizat în Ohio, care se mândrește cu faptul că are „cea mai mare adunare anuală de gemeni din lume”. 

Erau la o petrecere, organizată în cadrul festivalului.  „Eu am fost atras de Briana, iar Josh a fost atras de Brittany”, povestește Jeremy Salyers. Au intrat în vorbă și au constatat că există o chimie între ei. Apoi au început să țină legătura pe rețelele sociale și la telefon. La acea vreme, cei doi frați locuiau împreună în Tennessee. Veneau periodic în Virginia, la sute de kilometri depărtare, pentru a le vizita pe cele două surori, care și ele locuiau împreună.

Pe scurt, Briana și Jeremy s-au îndrăgostit, la fel și Brittany și Josh. Cei doi frați le-au cerut în căsătorie în același timp pe cele două surori, iar ele au spus „Da” în același moment. Era 2 februarie 2018, iar data nu a fost întâmplătoare – consemna, în cifre, „formula” lor dublă.

Întotdeauna am știut că vrem să ne căsătorim cu gemene”, spune Jeremy. La fel a fost și în cazul surorilor. „Încă de când eram mici, visam să ne căsătorim cu frați gemeni”, mărturisește Briana. „Numai gemenii pot înțelege relația specială care există între noi”, adaugă Brittany.

Căsătoria cuaternară

Cele două cupluri s-au căsătorit în 2018 și s-au mutat în aceeași casă. „Facem totul împreună, așa că a locui împreună pare logic”, spune Jeremy. Cele două surori lucrează împreună, sunt avocate. Și cei doi frați au aceeași afacere: sunt administratorii unei proprietăți unde se organizează nunți, printre altele.

Jett, fiul lui Brittany și al lui Josh, s-a născut la sfârșitul anului 2020. Jax, copilul Brianei și al lui Jeremy, s-a născut cu câteva luni mai târziu, în primăvara anului 2021. Cei doi copii sunt, așadar, verișori, dar au același bagaj genetic precum frații.

Fiecare dintre copii împarte cu mătușa lui la fel de multe gene ca și cu mama lui. Sunt verișori, dar din punct de vedere genetic, sunt frați”, explică dr. Alexandra Burt, profesor la Departamentul de Psihologie de la Michigan State University

Cum o astfel de poveste este, totuși, ieșită din comun, soții Salyers nu puteau sta departe de rețelele sociale, așa că împărtășesc pe Instagram o mulțime de fotografii și videoclipuri din viața lor comună. Au peste 227.000 de urmăritori.

FOTO – Instagram