• Restaurantele s-ar putea deschide la interior în 15 iulie, potrivit unor surse din HoReCa
  • Altă variantă spune că redeschiderea se va întâmpla chiar de săptămâna viitoare
  • O comisie aflată sub patronajul premierului a fost înfiinţată astăzi pentru a stabili regulile de redeschidere

Restaurantele s-ar putea deschide la interior până în 15 iulie, potrivit surselor MEDIAFAX. Altă variantă ar fi ca accesul în restaurante să înceapă chiar de săptămâna viitoare, miercuri sau joi.

În cadrul întâlnirii de astăzi dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii HoReCa, s-a mai stabilit ca se va forma o comisie alcătuită din oficiali ai Ministerului Economiei, ai Ministerului Sănătăţii, ANSVSA şi reprezentanţi ai asociaţiilor patronale.

Comisia va stabili un set de reguli pentru redeschiderea restaurantelor şi pentru relaxarea măsurilor în ceea ce priveşte terasele. Propunerile vor ajunge la prim-ministrul Orban în acest weekend, urmând ca acesta să le promulge în perioada imediat următoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În HoReCa activează în jur de 40.000 de societăţi comerciale şi are o cifră de afaceri estimată la 3 miliarde de euro. Conform unui sondaj realizat de industrie, din totalul cifrei de afaceri se vor pierde 2,4 miliarde euro, iar dintr-un total de aproximativ 400.000 de angajaţi, 320.000 vor fi concediaţi din cauza crizei.