• Brandurile din fashion se reinventează în pandemie
  • Marile case de modă optează pentru sustenabilitate
  • Industria care produce ţesături e al doilea mare poluant de pe planetă

E la modă să salvezi planeta. Tommy Hilfiger lansează o nouă colecţie sustenabilă. Majoritatea colecţiei Tommy Jeans este realizată din mai multe tipuri de denim, 100% reciclate.

Acestea sunt cusute cu fire realizate din sticle PET reciclate. Scopul este de a reduce deşeurile textile, pentru că industria de ţesături este al doilea mare poluant de pe planetă.

Adrian Oianu, designer: „Cine sare în ultimul moment în această direcţie, pe această barcă a sustenabilităţii şi a reciclării, bineneţeles că a luat o decizie comercială, evidentă, destul de populistă, dar de salutat şi de apreciat pentru că mai devreme sau mai târziu toţi vor trebui încet încet să îşi transforme business-ul acesta de producţie într-un business bazat pe sustenabilitate.“

Simona Hulber spune că din cauza pandemiei, toate brandurile mari au probleme cu vânzările. În plus, trebuie să se și alinieze noului trend de sustenabilitate în fashion.

Pentru că asta vor clienții – să recicleze.

Simona Hulber, designer: „Pornind de la H&M pana la Boss pla Loro Piana, toţi încearcă soluţii noi, chiar şi tratamente pe ţesături, tratamente care să ne ajute să ne simţim în siguranţă pe noi ca şi clienţi.“

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI