• Voluntarii îmbrăcați în Moș Crăciun au împărțit 1 200 de jucării
  • Clube do Bemy este un grup care colectează și repară jucării apoi le donează
  • Aproape 90% din jucăriile pe care le primește organizația sunt reparate

În Brazilia a ajuns mai devreme moșul. Mai mulți voluntari costumați în Moș Crăciun au umplut un camion cu jucării și le-au împărțit într-un sat în care locuiesc mai mulți copiii care provin din familii nevoiașe.
Cei mici au fost încântați de cadouri.

În cartierul muncitoresc din satul San Paolo locuiesc mai multe familii care se luptă să facă față pandemiei și neajunsurilor create de pandemie. Pentru mulți dintre copiii de acolo acestea cadouri vor fi singurele primite anul acesta.

Ana Carolina: „Am patru copii, ar fi dificil să cumpăr cadouri pentru toți. Acest proiect pe care îl organizează a fost foarte bun pentru mine. Îl susțin foarte mult”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Grupul care organizează proiectul se numește „Clube do Bem”. A fost fondat de Clelia dos Santos, care a crescut în sărăcie. De 11 ani își unește familia și prietenii, împreună ei colectează și repara jucării donate.
După ce le repară le distribuie familiilor sărace.

Clelia Santos: „Pentru mine a fost ca și cum aș fi trăit întotdeauna într-o perioadă de pandemie (în copilărie), pentru că am fost întotdeauna exclus pentru Moș Crăciun. Casa mea a fost exclusă de la Moș Crăciun. Deci, pentru mine, este foarte important să ofer această dragoste și grijă, să-mi reunesc familia pentru a încerca să facem această diferență. Pandemia a venit să ne arate și să ne învețe să privim către ceilalți „