• Parcul Izvor a fost gazda unui târg de adopții de câini și căței abandonați.
  • ASPA gestionează trei centre de adopții pentru câinii fără stăpân ridicați de pe străzi.
  • Seara, cățeii și voluntarii au ieșit la plimbare pe pietonala de pe Calea Victoriei.

Iubitorii de animale care au trecut weekendul acesta prin centrul Bucureștiului au avut parte de o surpriză. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a organizat un târg de adopții de câini și căței abandonați pe străzile capitalei.

Motiv de bucurie pentru copii și părinți deopotrivă. Seara, cățeii au fost scoși la plimbare pe Calea Victoriei, unde în fiecare weekend se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”.

Și cum procedura adopției este facilă, mai mulți patrupezi norocoși și-au găsit un nou cămin.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

„Luăm cățelușii pregătiți din adăpost, cățeluși care sunt microcipați, vaccinați, sterilizați, deparazitați și îi aducem între oameni, aici, pe Calea Victoriei”, a spus Cătălina, organizator al evenimentului.

„Tot ce trebuie să facă este să vină aici în parc, să vadă cățelușii pe care îi avem, să interacționeze cu ei și, acolo unde chimie, să spună „da, îl doresc”. Pin urmare, organizăm astfel de evenimente pentru a le oferi mai multe șanse ca să ajungă acolo unde trebuie, într-o familie”, a adăugat Cătălina.

„E mai bine să vii, să interacționezi în parc, să petreci ceva mai mult de câteva secunde cu animalul pe care tu vrei să-l adopți pentru o viață întreagă”, este de părere Adina.

Trebuie promovate animalele fără stăpân. Un suflet de cățel, pisică în casă, este binevenit, mai ales în casele cu copii. Copiii care cresc alături de animalele se dezvoltă mult mai bine. Asta nu o spun eu, o spun psihologii”, a afirmat Diana.