• Condensul este o consecință neplăcută a iernii.
  • Vremea rece de afară se intersectează cu aerul cald din interior, ceea ce provoacă formarea umezelii pe ferestre, pereți și oglinzi.
  • Dacă nu este soluționată rapid, acumularea de picături de apă poate duce la apariția umezelii și a mucegaiului, care, la rândul lor, pot duce ulterior la probleme de sănătate.

Condensul este o consecință neplăcută a iernii. Vremea rece de afară se intersectează cu aerul cald din interior, ceea ce provoacă formarea umezelii pe ferestre, pereți și oglinzi. Dacă nu este soluționată rapid, acumularea de picături de apă poate duce la apariția umezelii și a mucegaiului, care, la rândul lor, pot duce ulterior la probleme de sănătate.

Anumite trucuri pot fi folosite pentru a elimina mucegaiul odată ce acesta s-a format, cum ar fi o soluție naturală, făcută în casă, folosind trei ingrediente, sau folosind o bucată îndoită de hârtie de bucătărie și înălbitor. Cu toate acestea, cel mai bun lucru este de a împiedica formarea mucegaiului.

Un expert a dezvăluit acum temperatura exactă la care ar trebui să vă setați încălzirea locuinței, astfel încât să evitați condensul care poate duce la apariția mucegaiului. Temperatura perfectă pentru a evita acumularea de condens este între 15 și 17 grade, potrivit lui Tony Adams, expert în încălzire și purtător de cuvânt al Village Heating.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acest lucru vă va ajuta locuința să atingă o „temperatură constantă”, ceea ce, la rândul său, oprește formarea apei pe ferestre, relatează Express. În plus, menținerea locuinței între aceste temperaturi va contribui la reducerea consumului de energie al clădirii.

Tony a spus: „Condensul se poate acumula pe ferestre atunci când temperaturile de afară sunt semnificativ mai scăzute decât cele din interior. Acest lucru este mai frecvent în timpul lunilor de toamnă și de iarnă, când gospodăriile au tendința de a porni încălzirea din cauza vremii care se răcește. În timp ce condensul de la ferestre în sine nu este o problemă, acesta poate duce la probleme mai grave, la umezeală și acumularea de mucegai. Acest lucru poate cauza/exacerba problemele de sănătate, poate amenința structura de bază a locuințelor și, în cele din urmă, poate reduce valoarea unei proprietăți.”

Un alt lucru care poate ajuta la reducerea condensului în casă este evitarea uscării hainelor pe calorifer, deoarece acest lucru poate provoca formarea de picături pe ferestre. Expertul în design de baie Evan Jones de la Bathroom Supastore a declarat: „Deși uscătoarele de rufe cu tambur pot fi costisitoare, având în vedere costul vieții în acest moment, utilizarea unuia va reduce cantitatea de umiditate din casă dacă aveți configurată corect ventilația.”

Există, de asemenea, anumite plante care pot absorbi umiditatea din aer, ceea ce vă poate ajuta să vă protejați de sporii nesănătoși. Se spune că plante precum iedera engleză, crinul păcii, plantele șarpe și palmierii sunt excelente pentru a controla umiditatea. Alternativ, încercați să puneți sare de bucătărie în pahare și păstrați-le prin casă sau pulverizați ferestrele cu apă sărată. Se spune că acest lucru acționează ca un dezumidificator și usucă umezeala.