• Invitată la Ochii pe mine!, emisiunea lui Vlad Craioveanu, tenismena Ana Bogdan a vorbit despre muncă, emoție și performanță, dar și despre ritualul dinainte de meci
  • Ana Bogdan: „Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară. În primul rând, bătălia este între ceea ce simți tu, între gândurile tale, fricile tale”
  • Tenismena mărturisește că 2018 a fost anul în care a urcat cel mai mult în clasament, pe locul 59

Tenismena Ana Bogdan, despre muncă, emoție și performanță

Și de la emoție și viață, trecem la o altă poveste care poate inspira copiii și tineri, cea a tenismenei Ana Bogdan.

Originară din Sinaia, Ana spune câtă muncă se ascunde în spatele performanței, dar și cât de greu este să te menții mereu printre cei mai buni. Tenismena vorbește și despre cât de mult i-a schimbat obiceiurile sportive pandemia, dar și ce proiecte are pentru noul an.

Ana Bogdan: „Tata nu a țipat niciodată la mine!”

Ana Bogdan povestește cum a început povestea ei cu tenisul, dar și cât de important a fost faptul că l-a avut antrenor chiar pe tatăl ei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

,,De când eram mică, părinții mei m-au dus la mai multe sporturi. Baschet, schi, dans modern. Într-un an în care nu prea aveam zapadă, tatal meu a decis că pot începe serios să joc tenis și de acolo a început toată povestea. (…) A fost un lucru extraordinar de frumos să îl am antrenor pe tatăl meu.Tata nu a țipat niciodată la mine. A fost și o provocare să mă suporte 13 ani pentru că atât m-am antrenat cu el.”

A.Bogdan: „Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară!”

Ana Bogdan mărturisește faptul că totul pleacă de la pregătirea fizică care îți dă rezistență la fiecare meci. Susține însă că, pe teren, marea bătălie o dai în primul rând cu tine.

,,Nu m-am lăsat niciodată intimidată de adversară. În primul rând, bătălia este între ceea ce simți tu, între gândurile tale, fricile tale.”

Sportiva dezvăluie care este ritualul pe care îl are înainte de fiecare meci.

,,Îmi place chiar în seara dinaintea meciului să mă concentrez la ceea va fi a doua zi și să programez. Urmăresc filmulețele cu adversara și încerc să-mi și notez unele lucruri.”

Ce așteaptă Ana Bogdan de la anul 2021?

Tenismena susține că publicul – în special în momentele în care își aude numele strigat din tribune – îi dă cel mai frumos sentiment și o face să simtă că totul este posibil.

Mărturisește că 2018 a fost anul în care a urcat cel mai mult în clasament, pe locul 59.

Cea mai mare provocare a carierei sale rămâne cea din 2019, atunci când timp de mai multe luni nu a mai câștigat niciun meci. Ce-și dorește Ana Bogdan de la 2021?

 ,,Îmi doresc ca anul 2020 să se termine cu bine, cum a și început de altfel. Pentru 2021, sper să nu am parte de nicio accidentare, să fiu sănătoasă și să pot să-mi fac treaba, așa cum îmi doresc să muncesc în fiecare zi pe teren.”

Tenismena Ana Bogdan, despre cum și-ar dori să ajute de Crăciun

Invitata lui Vlad Craioveanu a vorbit și despre cum își va petrece ziua de Crăciun, dar și ce și-ar dori să facă pentru o persoană care nu-și poate permite să petreacă Crăciunul așa cum și-ar dori sau cum ar merita.

,,Voi fi alături de părinții mei și de prietenul meu, Simone (n.r. – pilotul de raliu Simone Tempestini). Mi-aș dori, chiar dacă nu aș putea să am pe cineva în plus la masă în ziua de Crăciun, să pot să ofer cuiva care nu-și permite să aibă de Crăciun tot ceea ce-și dorește, să pot să îl ajut, să îi ofer asta”, conchide jucătoarea de tenis.