• Câţiva psihologi din Craiova au deschis o Grădină Terapeutică pentru cei care vor să scape de stresul COVID-ului.
  • În Grădină sunt 11 zone senzoriale unde poţi merge şi, ghidat de un terapeut, poţi ajunge oriunde vrei.
  • Pentru o oră de terapie donezi 50 de lei, bani care ajung în contul unei asociaţii ce sprijiă femeile şi minorii abuzaţi.

Închide ochii și imaginează-ți unde vrei să fii. E un exercițiu pe care Roxana ți-l propune în Gradina Terapeutică.

Acolo poți călca pe nisip fin exact ca pe o insulă exotică. Și dacă vrei să mergi cu gândul la munte, mergi pe conuri de brad și frunze.

„Conurile astea mă duc undeva la munte, într-o pădure”, mărturisește Mădălina.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Totul ţine de mental. Totul ţine de imaginaţia noastră şi, cel mai important, trebuie să se relaxeze. Fiecare dintre ei vine aici pentru a se relaxa”, spune Mădălina Vîlcea, trainer în educație non-formală.

Anxietatea și depresia cauzată de pandemia de coronavirus poate fi tratată în Grădina Terapeutică

„În toată perioada aceasta a pandemiei, foarte multă lume acuză simptome de anxietate, chiar şi de depresie. (…) Şi atunci am zis că e nevoie de un spaţiu în care lumea să poată să-şi lase grijile, problemele şi să-şi descătuşeze simţurile. (…) Aşa a venit ideea acestei grădini”, povestește Roxana Enache, psihoterapeut.

Bianca este kinetoterapeut. Fiecare colţisor al grădinii îi oferă câte o „vacanţă” într-o lume de vis, departe de stresul COVID-ului.

„După o săptămână lungă de lucru, să îmi găsesc 5 minute, o jumătate de oră să vin aici, e de-a dreptul relaxant. (…) Pot veni aici şi să fiu, în acelaşi timp, şi la munte şi la mare”, mărturisește Bianca, kinetoterapeut și clientă a Grădinii Terapeutice.