Terasele din Vama Veche vor avea doar muzică ambientală în weekend, iar volumul va fi scăzut

Sursă foto: Mediafax/Codrin Prisecaru
  • Pentru a diminua aglomerația din jurul barurilor și teraselor de noapte din Vama Veche, autoritățile locale au decis ca acestea să difuzeze doar muzică ambientală
  • Anunțul a fost făcut de primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, în contextul în care zeci de mii de turiști au petrecut în ultimele săptămâni pe litoral, fără să respecte distanțarea socială
  • „Locaţiile vor fi deschise, însă propunem turiştilor un alt mod de a se destinde”, a spus primarul

Pentru a limita riscul de extindere al coronavirusului, în contextul în care zeci de mii de turiști au petrecut pe plaja din Vama Veche, autoritățile locale au decis ca barurile și terasele cu program non-stop să difuzeze doar muzică ambientală, iar volumul să fie redus.

„Vama Veche demonstreaza, din nou, ca este cea mai frumoasa comunitate de la malul marii.
Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- COV 19, incepand din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu si vor asigura doar muzica ambientala.
In urma unor discutii cu operatorii economici s-a decis ca Vama Veche sa dea un exemplu, iar in situatii extreme este nevoie de unitate si responsabilitate! Locatiile vor fi deschise, insa propunem turistilor un alt mod de a se destinde.

Nu ne dorim sa schimbam Vama Veche si nici sa fim acuzati ca ingradim optiunile oamenilor de a-si petrece timpul liber. Dar, traim o amenintare reala, iar agentii economici au fost extrem de receptivi.
Este un exercitiu de responsabilitate civica, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a mentine Vama Veche drept destinatie sigura pentru sezonul estival 2020.

Astfel, in serile de vineri si sambata, volumul muzicii va fi coborat, iar muzica va fi specifica unei atmosfere mai boeme.
Vama Veche a fost, este si va ramane un loc in care comunitatea este unita, solidara si responsabila”
, a fost mesajul postat de Primăria Limanu, pe Facebook.