• O casă în zona de Nord a Bucureștiului are un preț mediu de 150.000 de euro
  • Terenurile din Otopeni s-au dublat în ultimii 4 ani, potrivit Investpoint
  • În linii mari, doar achiziția terenului ajunge la 40.000 de euro

Cauți o casă frumoasă și ai aflat că totul este mai scump. Acum, în pandemie, zona de Nord a Capitalei e prima în topul căutărilor celor care vor să își construiască o locuință.

Uite exemplul lui Cătălin. Vrea să se mute de la apartament la casă: „Principalul motiv este lipsa spațiului. Și doi, dorința de a avea un loc să zic așa al nostru și să ne reprezinte într-un mod cât mai ok”.

Prețul mediu pe care îl plătești pentru o casă în zone ca Tunari, Otopeni, Corbeanca este de 150.000 de euro pe un teren de maximum 600 de metri pătrați și o suprafață construită de 140 de mp, potrivit Investpoint.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nicolae și Aura au doi copii. Sunt și mai motivați să își termine casa din zona de Nord până la finalul anului și să le ofere celor mici libertatea să se joace în curte.

„Copilașii au fost motivul principal, să zic așa, pentru această decizie. Pentru spațiul exterior în primul rând, pentru a beneficia de curte. Bugetul nostru este undeva la 180.000 (de euro) doar construcția casei. Terenul a fost 30.000 de euro”, au spus cei doi.

Infrastructura de acces către oraș contează mult atunci când alegi să îți cumperi o casă în zonele din jurul Capitalei. Doar zvonurile că va exista linie de metrou în Otopeni a dublat prețul terenurilor.

„Deja și partea asta că se aude că vine metroul în Otopeni a crescut prețurile atât de mult încât și Otopeni și zona 23 August și Tunari, au crescut prețurile în ultimii 4 ani în special la terenuri, foarte mult. Dacă înainte era 100 de euro, acum fără 200 de euro pe metru pătrat nu te mai poți apropia”, a declarat Cristian Nicola, expert Investpoint.