• Taiwanul se oferă să plătească turiștilor puțin peste 150 de euro pentru a-și petrece vacanța în acest an, în încercarea de a crește numărul de vizitatori.
  • Țara din Asia de Est dorește să primească șase milioane de turiști în 2023 și speră că, dacă le va oferi 5 000 de dolari taiwanezi (158 de euro), va reuși să-i convingă.
  • Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor oferă, de asemenea, agențiilor de turism subvenții de până la 20.000 de dolari NT (633 de euro) pentru fiecare grup de turiști care ajunge în țară.

Pe măsură ce oamenii încep din nou să călătorească iar prețurile mari pentru zboruri îngreunează deplasările pe distanțe lungi, unele destinații fac tot ce pot pentru a atrage vizitatori care să contribuie la creșterea economică, potrivit CNN Travel.

Cel mai recent exemplu este Taiwan, care plănuiește să ofere fiecărui turist 165 de dolari pentru a-și petrece vacanța acolo. Recompense în bani vor fi de asemenea oferite grupurilor de turiști pentru a-i încuraja să viziteze insula.

Premierul taiwanez Chen Chien-jen a anunțat joi că guvernul său vrea să atragă 6 milioane de turiști în 2023 și dublul acestui număr în 2024, ținta fiind de 10 milioane de vizitatori până în 2025.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ca stimulent, Taiwanul va oferi 165 de dolari de persoană pentru 500.000 de turiști. De asemenea, vor fi alocați 658 de dolari pentru fiecare grup de turiști în limita a 90.000 de grupuri.

Ministrul transporturilor, Wang Kuo-tsai, a declarat miercuri că subvențiile vor fi livrate digital. Turiștii vor putea să le folosească pentru cheltuielile din Taiwan, inclusiv pentru cazare.

El a adăugat că măsurile sunt menite pentru atragerea mai multor vizitatori din economii importante, printre care Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong, precum și Europa și SUA.

De ce plătește Taiwanul turiștii pentru a o vizita?

Taiwanul a înregistrat puțin sub 900.000 de vizitatori în 2022, potrivit statisticilor oferite de Biroul de Turism din Taiwan. Vizitatorii din Vietnam, Indonezia, Japonia și SUA sunt printre cele mai mari grupuri.

Aceste cifre reprezintă o fracție din cele din 2019, când Taiwanul a atras un număr record de 11,8 milioane de turiști internaționali, cu 7% mai mulți decât în anul anterior.

Insula și-a ridicat restricțiile de intrare în țară în octombrie 2022, după una dintre cele mai lungi perioade din lume în care a avut granițele închise.

Însă cei care vor să-și programeze vacanțele acolo ar trebui să mai aștepte, deoarece guvernul încă nu a anunțat când va începe schema sau cum se pot cere acești bani.