• Bio-hacking-ul este tehnica prin care cercetătorii upgradează trupul omenesc.
  • La Ana Aslan s-au tratat Yasser Arafat, Indira Gandhi și Marlene Dietrich.
  • Turritopsis dohrnii este meduza nemuritoare: celulele ei întineresc.

Omul de 1.000 de ani trăiește printre noi. E declarația savanților care ne dă speranțe tuturor.

„Tinerețe fără bătrânețe” nu mai e doar o poveste. Savanții lucrează la apariția unei noi rase umane prin bio-tehnologie. Bio-hackerii experimentează pe propriile lor trupuri – combină meditația cu postul intermitent. Injectarea de celule stem, suplimentele si expunerea la lumină roșie sunt alte metode. De experimentele din Silicon Valley care pot aduce la organismul uman nemuritor sunt interesați și milionarii lumii.

Îm România, întinerire se face la Institutul Ana Aslan. Yasser Arafat, Marlene Dietrich, Indira Gandhi sau Suharto, fostul dictator al Indoneziei au fost printre personalitățile care au căutat nemurirea la noi.

Anca Ștefan, manager Institutul „Ana Aslan”: „Știinţa evoluează, studiile evoluează, cercetarea evoluează. Sunt celule în organismul uman care odată cu procesul de îmbătrânire, îşi păstrează şi forma şi funcţiile. Îmbătrânirea este un proces fiziologic, se întâmplă de la sine. Mă interesează să am pacient sănătos până în ultimele clipe ale vieţii. Da, durata de viaţă creşte de la un an la altul, speranţa de viaţă la naştere creşte. Şi în România, în UE şi la nivel mondial”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Speranțele oamenilor vin și de la așa numita „meduză nemuritoare” – o specie de meduze care nu sunt afectate de timp. Ele își transformă celulele bătrâne în celule tinere.

Valeria Abaza – director general Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”: „Pentru celenterate, cum sunt meduzele, este ușor să revină de la stadiul de meduză la stadiul de polip atunci când, eu știu, are condiții nefavorabile de mediu. Pentru om este imposibil. Omul a încercat din cele mai vechi timpuri să preia din natură, de la organismele pe care le-a observat diverse tehnici, tehnici de supraviețuire , tehnici poate și de întinerire”.