Tinerii din Gen Z simt că nu merită iubire. Psiholog: „Social media nu este nici problemă, nici soluție, dar fără educație, poate deveni un factor de stres”

Un studiu al Young Life dezvăluie că 40% dintre tinerii din Gen Z simt că nu merită să fie iubiți. Proiectul Relate vine să schimbe această perspectivă, promovând relațiile autentice și sprijinul emoțional de care au nevoie.

Ce metode pot fi aplicate pentru a sprijini Gen Z să-și îmbunătățească sănătatea mintală?

„Gen Z are nevoie de spații sigure în care să își poată exprima emoțiile, atât în școli, dar și online. În școli este nevoie de introducerea orelor de alfabetizare emoțională care să îi ajute pe tineri să își gestioneze și să își înțeleagă emoțiile. Este importantă și extinderea accesului la consiliere psihologică și încurajarea activităților tinerilor”, a declarat Ana Maria Ambrosa, psiholog, pentru Aleph News.

Este social media o problemă sau o soluție?

„Dacă privim social media ca problemă, ne gândim la compararea socială. Tinerii își compară viața cu viața altor persoane din social media. Dacă privim social media ca pe o soluție, ne putem gândi la un spațiu de sprijin. Există numeroase platforme care au scopul de a sprijini tânărul. Social media nu este nici problemă, nici soluție, dar fără educație, poate deveni un factor de stres”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version