• Tokio a amplasat toalete publice transparente în parcuri
  • Acestea devin opace când cineva le folosește
  • Pentru că sunt transparente, oamenii pot vedea din exterior dacă toaletele sunt curate sau dacă cineva se ascunde în ele, au spus realizatorii proiectului

Autoritățile locale din Tokio au amplasat primele toalete publice transparente în parcurile din oraș, relatează The Guardian. Deși la prima vedere pot fi considerate bizare, acestea sunt perfect utilizabile pentru că devin opace când cineva se află în interior, ele fiind realizate din plăci colorate de „sticlă inteligentă”.

Toaletele transparente realizate de arhitectul Shiheru Ban, câștigător al premiului Pritzker, le oferă posibilitatea celor care vor să le folosească să le inspecteze din afară pentru a vedea dacă sunt curate sau dacă cineva se ascunde în interior.

„Există două probleme când vine vorba de toaletele publice, mai ales acelea din parcuri: dacă sunt curate și dacă cineva se ascunde în secret în interior”, se arată în comunicatul de presă al Fundației Nippon, care desfășoară programul Tokyo Toilet Project.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Sursă foto: Profimedia

Cu ajutorul noii tehnologii, cuburile de sticlă transparente devin opace când sunt folosite, iar noaptea acestea sunt luminate în diverse culorii, fiind astfel elemente de design ale parcului, au mai spus realizatorii proiectului.