Top 10 locuri din lume unde distracția este garantată. Patru dintre ele sunt în Europa

terasa din bali, indonezia. Oamenii caută cele mai bune locuri pentru distracții, după pandemia de COVID. Foto: Hepta

Clasamentul celor mai tari străzi din lume, întocmit de Time Out şi citat de CNN, este condus de Smith Street din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale independente, barurile gay, muzica live şi restaurante.

„Cele mai tari străzi din lume” au fost selectate de aproximativ 27.000 de locuitori ai oraşelor din întreaga lume. Pentru a primele zece străzi, editorii Time Out de la fiecare destinaţie au studiat străzile sugerate, concentrându-se pe mâncare, băuturi, ofertele culturale şi de viaţă de noapte.

Echipa a analizat, de asemenea, modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie.

Numărul doi pe listă este Passeig de Sant Joan din Barcelona. Strada spaniolă nu este la fel de faimoasă ca Las Ramblas, ​​dar este cunoscută pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale oraşului – are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci şi o mulţime de bănci. În prezent, găzduieşte şi piaţa alimentară Mercat de l’Abaceria.

Pe locul trei pe listă se află South Bank din Londra, o arteră plină de viaţă a Tamisei, care găzduieşte Teatrul Naţional din Londra şi Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada este, de asemenea, cunoscută pentru priveliştea asupra catedralei St. Paul şi are o mulţime de restaurante, baruri şi terase.

Arta stradală a fost cea care a adus San Isidro din Havana pe locul patru din listă, iar pe locul cinci se află Sunset Boulevard din Los Angeles, una dintre cele mai renumite străzi ale oraşului.

Clasamentul estte completat de: Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda; Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia; Haji Lane, Singapore; Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia; Calle Thames, Buenos Aires, Argentina.