Top 5 al celor mai atractive oraşe din România: Primele locuri sunt ocupate de Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov şi Timişoara. Sibiu se clasează pe poziţia 5 la capitolul „ierarhii urbane”.

Sibiul este în top cinci al celor mai atractive oraşe din România, potrivit unui barometru urban privind calitatea vieţii realizat de Banca Mondială şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Primele în top sunt Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov şi Timişoara.

În perioada 1 iulie -15 august 2020 a fost realizat un sondaj de opinie în rândul a peste 13.000 de respondenţi din 41 de oraşe reprezentative din România, în urma căruia Sibiul a fost clasat în top cinci.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La capitolul „ierarhii urbane” ale acestui studiu a fost realizat un top 20 al oraşelor, iar respondenţilor le-a fost adresată întrebarea: „Vă rog să vă gândiţi la oraşele din România ca fiind aflate într-o competiţie, iar dvs. sunteţi una/unul din membrii juriului. Vă rog să numiţi un <oraş de nota 10> din România, răspunsurile fiind solicitate pe cinci capitole.

„Sibiul s-a clasat după cum urmează, între aproximativ 100 de oraşe din România nominalizate de respondenţi la fiecare categorie: locul 3 din punctul de vedere al calităţii mediului, al implicării autorităţilor în grija faţă de mediu şi lupta împotriva poluării, locul 4 din punctul de vedere al bunei administrări, cu respect pentru opiniile cetăţenilor şi atenţie faţă de nevoile lor, locul 5 din punctul de vedere al condiţiilor de viaţă ale oamenilor care locuiesc în el (acces la servicii, mod de petrecere a timpului liber, utilităţi), locul 6 din punctul de vedere al dezvoltării transportului, conectare bună cu alte oraşe din ţară şi din străinătate, acces uşor şi de calitate la diverse mijloace de transport persoane şi mărfuri şi locul 6 din punctul de vedere al mediului de afaceri prosper, cu investiţii în tehnologii de ultimă oră, în inovare”, se arată într-un comunicat transmis joi de Primăria Sibiu.

De asemenea, din punctul de vedere al atractivităţii urbane al oraşelor din România în anul 2020, respondenţii au fost rugaţi să răspundă la întrebarea „Care este, din punctul dvs. de vedere, cel mai atractiv oraş din România?”.

Sibiul s-a clasat pe locul 5 între oraşele din ţară, după oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov şi Timişoara, fiind aproape la egalitate cu Bucureşti.

„Aceasta este o confirmare că Sibiul se menţine printre oraşele de top ale României, parte datorându-se şi eforturilor şi proiectelor administraţiei publice. Mă bucur că primim pe această cale o încurajare să continuăm pe acest drum, cu proiecte axate pe toate domeniile de interes pentru un oraş care îşi respectă locuitorii şi nevoile lor”, a spus Astrid Fodor, primarul în funcţie al Sibiului.