• Lungimea medie a unui penis flasc este de 9,16 centimetri.
  • Un penis este pe deplin funcțional dacă are o lungime cuprinsă între 8 și 12 centimetri.
  • Cel mai lung penis documentat măsoară în total 34,3 centimetri în erecție și 24 de centimetri în repaus.

Ai un penis normal? Să vorbim despre mărime

Ani de zile s-a crezut că dimensiunea „normală” a penisului ar trebui să fie de aproximativ 15 centimetri, dar această medie acceptată și asumată pare să se fi schimbat. Noua medie scade de fapt cu mai mult de doi centimetri. În urma a 17 studii care au măsurat dimensiunea penisului la peste 15.000 de bărbați, în marea lor majoritate caucazieni și orientali, cercetarea stabilește noi măsuri de mărime maximă și minimă a penisului: 13,24 centimetri în lungime cu penisul în erecție și 9,16 centimetri în stare flască.


O altă mare dezbatere care îi ajută pe mulți bărbați să se consoleze – sau să se frustreze în exces – este afirmația conform căreia dimensiunea penisului nu este atât de importantă ca și circumferința penisului. Ei bine, studiul stabilește o circumferință medie de 11,66 centimetri în erecție și 9,31 în repaus.

Cel mai vechi penis

Cea mai veche specie înregistrată de organ sexual asemănător unui penis este o creatură marină numită Colymbosathon ecplecticos („înotătorul cu penis mare și uimitor”). Este cel mai vechi astfel de penis din lume. Acest crustaceu avea o lungime de aproximativ 5 centimetri, trăia în mare în urmă cu aproximativ 425 de milioane de ani și a fost descoperit de oamenii de știință de la Universitatea din Leicester (Marea Britanie) în 2003.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ca o curiozitate în plus, rața argentină cu cioc albastru (Oxyura vittata) are un penis de 30 de centimetri când se odihnește și de 45 de centimetri când este în erecție, atingând aproape întregul corp al animalului.

Fumatul scurtează dimensiunea penisului

Potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea din Texas (SUA), fumatul provoacă atrofia vasculară și scleroza corpului cavernos, ceea ce duce la reducerea dimensiunii penisului în erecție. Această scurtare poate avea o lungime de până la 1 centimetru.

Dieta afectează potența sexuală

Mâncarea nesănătoasă și, în general, o dietă bazată pe grăsimi trans și zaharuri, reduce semnificativ potența sexuală a unui bărbat. Prea mulți carbohidrați, produse lactate, dulciuri și alcool inhibă producția de testosteron, ceea ce poate duce la reducerea rezistenței sexuale, la o stare generală de sănătate precară și la disfuncții erectile. Țineți cont de faptul că pentru a menține o erecție adecvată trebuie să aveți un flux arterial și venos bun în penis, ceea ce va influența sănătatea cardiovasculară și, prin urmare, funcția sexuală. Cu cât dieta este mai bună, cu atât mai bun este fluxul sanguin al penisului.

Pielea penisului

Preputul este una dintre puținele zone de piele de pe corpul uman care nu transpiră. Acest țesut care are rolul de a acoperi și proteja glandul este un organ foarte sensibil și este zona penisului cu cea mai mare varietate și număr de receptori nervoși care pot detecta mișcări subtile, schimbări de temperatură sau texturi.

O chestiune de mărime

Cel mai lung penis documentat măsoară un total de 34,3 cm în erecție și 24 cm în repaus. „Proprietarul” său, Jonah Falco, nu a vrut niciodată să intre în industria porno, în ciuda membrului său proeminent. Din punct de vedere istoric, membrul sexual al lui Rasputin deține încă recordul, deoarece se estimează că ar fi putut avea până la 40 de centimetri lungime în erecție.

Momentul culminant

O chestiune de sincronizare. Climaxul unui bărbat durează în medie doar 6 secunde, în timp ce al unei femei durează în medie 24 de secunde. De patru ori mai mult. În ceea ce privește orgasmul masculin, într-o ejaculare, bărbații eliberează o cantitate de spermă care variază între 1,5 și 6 mililitri cu aproximativ 100 de milioane de spermatozoizi.

Phallotheca islandeză

Muzeul falologic al Islandei este situat în Húsavík, în nordul țării. Are cea mai vastă colecție de penisuri de diferite specii, atât în formol, cât și disecate. În 2011, muzeul a obținut un specimen de penis de homo sapiens, donat de Paul Arason, un prieten al directorului muzeului.

Câteva curiozități despre penis


  • Există aproximativ 42 de tipuri de bacterii pe penis, în număr mai mic dacă penisul este circumcis.
  • O linguriță de spermă conține 7 calorii.
  • Unul din 400 de bărbați este suficient de flexibil pentru a putea să își facă singur sex oral.
  • Lungimea medie a unui penis erect este de 13,12 centimetri.
  • Lungimea medie a unui penis flasc este de 9,16 centimetri.
  • Un penis este pe deplin funcțional dacă are o lungime cuprinsă între 8 și 12 centimetri.
  • Cel mai lung penis documentat măsoară în total 34,3 centimetri în erecție și 24 de centimetri în repaus.