• Smoothie-urile reprezintă un aliat și în dietele alimentare
  • Smoothie este, pe scurt, băutura care ține și de sete, și de foame
  • Medicul îți poate oferi sfaturi esențiale despre cum, ce și când să mănânci

Căutarea pe Google a veganismului a crescut cu 580% în ultimii cinci ani. În ianuarie 2021, numărul veganilor la nivel mondial este de 79 de milioane de persoane.

În ultimii ani, ai observat că mulți dintre noi au devenit vegetarieni sau vegani. Și din dragoste pentru animale, dar și pentru sănătate. Pe Sorina Fredholm o știi de pe Instagram. Aceasta a explicat de ce a ales ea stilul acesta de viață,
pe care îl urmează de 6 ani.

„Nu mă simțeam bine atunci când mâncam carne, fizic, și atunci am început să fiu mai interesată pe partea asta. Să citesc mai mult, să mă educ mai mult pe partea asta, am mers mai mult pe partea de nutriție. Toată informația asta și conștientizarea m-a făcut să iau decizii înspre a deveni planted based, adică vegană.”, a spus aceasta.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Un asemenea stil de viață are beneficii, dar vine și cu cheltuieli. De exemplu, doar pentru smoothie-ul băut zilnic la micul dejun, Sorina cheltuie aproape 40 de lei.

„Îmi place să adaug jumătate lapte vegetal și jumătate apă, să fie un pic mai light. Genul asta de mic dejun mă ține sătulă până la prânz și nu mai am nevoie de nimic între mese.”, a precizat aceasta.

Medicul nutriționist Adina Rusu spune că alimentația vegană și vegetariană poate să fie foarte sănătoasă. Medicul a explicat cum se poate echilibra nivelul de proteine, minerale și vitamine din organism.

„Însă din ce am constatat eu practic, foarte mulți dintre cei care urmează o alimentație vegană, nu reușesc să își regleze foarte bine aportul de nutrienți. Au o alimentație foarte dezechilibrată și ajung uneri să aibă probleme chiar de sănătate.”, a precizat nutriționistul.

În ianuarie 2021, numărul veganilor la nivel mondial a ajuns la 79 de milioane de persoane.