- Angajații preferă să zâmbească în loc să vorbească despre problemele la muncă.
- Fenomenul prin care oamenii poartă o mască la job se numește „glossing”.
- Cei care practică „glossing-ul” suferă de neîncredere și izolare.
Ești „glossing”? A te preface că ești bine la locul de muncă nu îți rezolvă problemele. Când zâmbetul devine o mască în fața oricărei situații, provoacă mai mult rău decât bine. Tot mai mulți angajați suferă de fenomenul glossing – adică zâmbesc excesiv la muncă și ascund emoțiile negative. Cercetătorii de la organizația de sănătate mintală „Give an Hour” spun că cei care practica asta suferă de neîncredere, izolare, devin stresați sau ajung să aibă resemntimente față de persoanele care le provoacă stări neplăcute.
Peste 70% dintre lucrători simt că lucrează într-un mediu toxic, iar 80% spun că angajatorul nu-și bate capul cu bunăstarea mentală a angajaților – 20% ar lucra mai degrabă cu fostul partener decât într-un mediu toxic și solicitant, arată sondajul Monster.
Psihologii au descoperit că a devenit un obicei ca angajații să nu vorbească despre ce îi deranjeză- preferă să poarte un monolog prin care să-și exprime ideile sau neplăcerile. 60% dintre lucrătorii care n-au cedat psihic la job datorită șefului care le oferă suficient timp pentru terapie și nu-i sufocă cu muncă.