• În ajun de Sfântul Andrei, fetele nemăritate făceau vrăji
  • Se spune, ca un fir de busuioc aşezat sub pernă face ca în vis să apară imaginea ursitului. 

Am o poveste despre vrăji sau… vrăjeli. În trecut, în ajun de Sfântul Andrei, fetele nemăritate îşi făceau vrăji pentru a-şi afla ursitul. Acum, în era Facebook şi Tinder, totul e mult mai simplu. Ursitul e la un click distanţă.

Noaptea de Sfântul Andrei venea cu vestea de a-ți cunoaște ursitul, cel puțin asta făceau fetele pe vremuri, treceau prin tot felul de etape înainte de a trece la somn în speranța că vor știi cu cine se vor mărita. De exemplu, fetele înainte ca să meargă la culcare, trebuie prepare o plăcintă cu multă sare pe care să o mănânce. Dacă în vis ursitul le va aduce un pahar cu apă pentru a-și potoli setea, e clar că se vor mărita în anul ce urmează. Sub pernă poți să pui un fir de busuioc sfințit, iar când mergi la culcare spui o rugăciune specială de Sfântul Andrei. Tot sub pernă poți să pui boabe de grâu pentru a-ți mări șansele.

Nu mergi necoafată la culcare pentru că în ziua de Sfântul Andrei pieptenele este interzis.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Tradiția mai spune că pentru a-ți visa ursitul poți luat un pahar cu apă în care să pui o verighetă sfințită de un preot în prealabil.

Revenind în 2020, lucrurile sunt mult mai simple, ce fac femeile ca să-și găsească ursitul? Se așează confortabil pe canapea, își ia un pahar cu vin și încep să dea scroll pe tot felul de aplicații. Avem la dispoziție Facebook Dating, Tinder, Bumble etc.