• O proprietate privată dintr-un parc din Brașov a fost transformată în loc distracție: trei tineri au montat hamace, o scenă de teatru și au amenajat o zonă de citit.
  • Primăria le-a cerut tinerilor să amenajeze la fel și partea publică de parc.
  • În parc poți să comanzi mâncare și băutură, direct de pe telefon printr-un cod QR.

Sătui să stea închiși în casă de teama coronavirusului, trei tineri din Brașov au transformat un parc vechi într-o oază de cultură.

Aleile sunt acoperite cu graffiti, într-un loc au amenajat teren de volei, iar în altul o bibliotecă. Accesul este gratuit pentru toată lumea.

Stai în barcă, în hamac sau la una din mesele făcute din butelii vechi. Până la ora 23:00 poți să comanzi mancare și băutură. Poți accesa meniul direct de pe telefon, printr-un cod QR.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Oamenilor le lipsea un loc aproape de natură și în același timp digital

„Partea asta de digitalizare și comunicare rapidă e super importantă. O cultură modernă, urbană. Și când am auzit ritmul de muzica am vrut să văd ce înseamnă aici culoare și distracție. Gălăgia e combinată și cu artă și voie bună”, mărturisește Daniela Căluian.

„A fost efectul de wow de când am venit. Ne-au placut toate lucrurile de aici și ne-am trântit în ele. Îmi lipsea un loc ca acesta”, a spus Melinda Sabo.

Ideea le-a plăcut mult și celor de la primărie, așa că le-au cerut tinerilor să amenajeze și partea de publică de parc în aceeași notă.

Dorin Cosma, organizator: Seri de film, seri de teatru, concerte live, muzică de vioară.
Reporter: Ce spun vecinii?
Dorin Cosma, organizator: Suntem înconjurați de birouri și feedback-ul e bun că văd și ei pată de culoare în parc

Tinerii vor să păstreze acest loc de cultură urbană și la iarnă. Au în plan să acopere unele zone și să cumpere câteva încălzitoare.