• Doi copii au oficial trei tați
  • Bărbații formează unica familie poliamoroasă din California
  • Toți cei trei tați au luptat cu sistemul pentru a fi trecuți pe certificatul de naștere al primului copil
  • Ei au povestit cum a decurs întreg procesul de a deveni tați oficiali ai celor doi copii

Îți fac cunoștință cu Ian Jenkins, medic de profesie, și partenerii lui, Alan și Jeremy. Ei au o relație poliamoroasă, care implică trei persoane. Și după o bătălie complicată și costisitoare în instanță, pentru a deveni toți părinți legali, cuplul crește doi copii în California de Sud și demonstrează astfel că familiile pot fi de multe feluri.

Cei trei, care sunt împreună de mai bine de opt ani, fac parte dintr-o familie unică și foarte modernă, care include trei tați, doi copii și un donator de ovule. Povestea lor a fost prezentată recent de CNN, după ce Jenkins, Alan și Jeremy au relatat într-o nouă carte, „Three Dads and a Baby“, despre căutarea potențialilor donatori de ovule și a unei mame-surogat, precum și despre lupta lor de a schimba sistemul medical și pe cel juridic și percepția despre cuplurile heterosexuale.

Trei bărbați, un bebeluș și o bătălie legală

Jenkins povestește că au luptat pentru ca toate cele trei nume să fie trecute pe certificatele de naștere pentru a-și proteja drepturile părintești și ale copiilor lor.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Timp de câteva luni, cei trei tați au cheltuit aproape 121.000 de dolari pentru acte, taxe legale, proceduri medicale și teste pentru primul lor bebeluș.

Procesul a fost dureros și din punct de vedere emoțional. „Totuși, sperăm că vor beneficia și alte persoane după toată experiența pe care am avut-o“, a spus el, într-un interviu acordat recent sursei citate.

Cuplurile gay nu devin părinți accidental. Este un act deliberat și complicat“, scrie el în carte.

Pe lângă numeroasele contracte legale cu femeile implicate, aceștia au trebuit să lupte și pentru a fi trecute toate cele trei nume pe certificatul de naștere al primului bebeluș născut. Pentru că nu sunt căsătoriți, bărbații au avut un avocat pentru a încheia un „acord de părinți“, spune Jenkins.

Trebuie să știi că o lege din 2013 din California dă voie ca un al treilea părinte să fie adăugat pe certificatul de naștere al copilului dacă se poate demonstra că recunoașterea a doar doi părinți ar fi în detrimentul copilului. Zis și făcut. Ei i-au vorbit judecătorului despre moștenire, capacitatea de a lua decizii cu privire la consimțământurile medicale și drepturile de vizită în cazul în care se despart. Pledoariile lor au funcționat.

Am văzut că pe chipul judecătorului s-a schimbat ceva, că nu s-ar fi simțit confortabil dacă nu ne-ar fi trecut pe certificat pe unul dintre noi. Și atunci am știut că ea va găsi o modalitate de a ne rezolva problema“, spune Jenkins. Așa a și fost. Judecătorul a decis în favoarea lor înainte ca fiica lor, Piper, să se nască în 2017.

Acum au doi copii

Cei trei bărbați își iau în serios rolurile de părinți. Acum au un al doilea copil, un băiat pe nume Parker, care s-a născut în 2019. El a venit pe lume datorită aceluiași donator de ovule, dar a fost născut de o altă mamă-surogat.

Nașterea lui Parker a însemnat un alt set de contracte legale între persoanele implicate. Dar cu Parker nu a existat nicio luptă legală pentru ca numele celor trei tați să fie trecute pe certificatul de naștere. Curtea s-a ocupat fără ca ei să intervină.

Cu mai mulți tați, procesul biologic poate fi confuz

Jenkins a încercat să explice care este întregul proces biologic, chiar dacă este unul complicat: „Am făcut o extracție de ovule. Am obținut o mulțime de ovule și le-am fertilizat cu spermă de la toți cei trei tați. Și astfel am obținut mai mulți embrioni. Unul dintre embrioni a fost Piper, unul dintre embrioni a fost Parker. Și astfel, părinții lui Piper sunt Jeremy și Meghan (donatoarea de ovule – n.r), iar părinții lui Parker sunt Alan și Meghan“.

Meghan locuiește în Tennessee și îi vede pe copii cel puțin o dată pe an. Îi spun „Mama Meghan“.

Copiii îi strigă în moduri diferite pe tații lor: Jenkins este Papa, Alan este Dada și Jeremy este Daddy.