• Persoanele care se întreabă de ce mașina lor de spălat emană un miros neplăcut după un ciclu de spălare ar putea descoperi că acesta se datorează mucegaiului.
  • Mucegaiul negru se poate aduna destul de ușor în sertarele și garniturile mașinilor de spălat, care trebuie spălate bine pentru a-l elimina, a relatat Daily Record.
  • Umiditatea este cea care duce parțial la formarea mucegaiului în sertarele pentru detergenți și, la prima vedere, ar putea părea o sarcină dificilă de curățare.

Persoanele care se întreabă de ce mașina lor de spălat emană un miros neplăcut după un ciclu de spălare ar putea descoperi că acesta se datorează mucegaiului, care este surprinzător de ușor de îndepărtat datorită unui truc inteligent.

Mucegaiul negru se poate aduna destul de ușor în sertarele și garniturile mașinilor de spălat, care trebuie spălate bine pentru a-l elimina, a relatat Daily Record.

Umiditatea este cea care duce parțial la formarea mucegaiului în sertarele pentru detergenți și, la prima vedere, ar putea părea o sarcină dificilă de curățare. Dar, în mod surprinzător, există o modalitate ieftină și simplă de a scăpa de el.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Procesul poate fi realizat cu ajutorul unui obiect de uz casnic obișnuit care alungă mucegaiul cu un efort minim. O persoană a postat pe grupul de pe Facebook Mrs Hinch Cleaning Tips” și a întrebat: Are cineva vreo sugestie despre cum să scăpăm de mucegaiul negru din sertarul mașinii de spălat?”

Mai multe persoane au reacționat rapid, spunându-i femeii să scoată sertarul și să îl înmoaie într-un bol cu apă și detergent de rufe. O persoană a spus: Detergentul de rufe este excelent pentru acest lucru, simplu și atât de eficient.”

Pentru cele mai bune rezultate, experții recomandă curățarea sertarului după fiecare utilizare, astfel încât mucegaiul să nu aibă șansa de a se acumula.

Între timp, alți pasionați de curățenie pot folosi oțetul alb în locul lichidului de spălat, deoarece produsul este cunoscut pentru utilizările sale eficiene în rezolvarea unei varietăți de lucrări de curățenie. Acesta poate dizolva apa dură și poate elimina murdăria, ceea ce îl face ideal pentru sertarele mașinilor de spălat.

O altă alternativă este să pui sertarul în mașina de spălat vase, dacă ai una, sau să îl înmoi în apă cu o pastilă de spălat vase. Există multe motive pentru care mucegaiul poate crește în sertarul mașinii de spălat. Temperaturile ridicate, murdăria și bacteriile de pe haine și un mediu întunecat se pot combina pentru a avea ca rezultat o mașină de spălat urât mirositoare și mucegăită.

De asemenea, excesul de detergent poate cauza spumă de săpun care poate fi prinsă și se poate transforma în mucegai.