Trucul genial pentru ca bananele să rămână proaspete până la 16 zile. Coaja nu va deveni maro

  • Există trucuri inteligente de depozitare de care puteți profita pentru a păstra fructele galbene proaspete timp de până la 16 zile.
  • Un lucru pe care nu ar trebui să-l faci niciodată dacă vrei ca bananele tale să rămână proaspete este să le păstrezi într-o pungă de plastic.
  • La fel ca multe fructe, bananele produc gaz etilenă, iar dacă rămân într-o pungă sigilată, acest gaz se va acumula și va coace bananele mai repede.

Dacă ați fost vreodată la supermarket și ați cumpărat mai multe banane, atunci știți cât de repede par să treacă de la verzi și necoapte la maro și moi în doar câteva zile. Dacă nu mâncați ciorchinii suficient de repede, nu mai durează mult până când trebuie să aruncați produsul, contribuind astfel la cele 920.000 de banane pe care Marea Britanie le irosește în fiecare zi, potrivit Out of Date.

Dar se pare că nu trebuie să aruncați la gunoi bananele rămase atât de repede, deoarece există trucuri inteligente de depozitare de care puteți profita pentru a păstra fructele galbene proaspete timp de până la 16 zile. Un lucru pe care nu ar trebui să-l faci niciodată dacă vrei ca bananele tale să rămână proaspete este să le păstrezi într-o pungă de plastic, deoarece acest lucru nu va face decât să le facă să se coacă mai repede.

La fel ca multe fructe, bananele produc gaz etilenă, iar dacă rămân într-o pungă sigilată, acest gaz se va acumula și va coace bananele mai repede decât dacă ar fi lăsate să respire în afara pungii. Și, potrivit lui Tash Blythe, expert în igienă alimentară la High Speed Training, locul în care vă păstrați bananele face, de asemenea, o mare diferență – deoarece acestea trebuie ținute departe de alte fructe și departe de zonele calde din bucătărie.

Ea a spus: Bananele trebuie păstrate undeva la temperatura camerei și departe de orice umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi prea ridicate în timpul coacerii. Orice loc prea cald va accelera procesul de coacere, așa că evitați să le țineți în apropierea cuptoarelor sau a aparatelor calde.”

Tash a mai spus că separarea bananelor din ciorchine poate ajuta la prelungirea vieții lor, precum și învelirea doar a tulpinii fiecărei banane în folie alimentară – deoarece de aici se eliberează gazul.

Ea a declarat pentru The Express: Gazul de etilenă este eliberat din tulpina bananei, așa că, pentru a încetini impactul gazului și a evita ca acestea să se coacă prea repede, puteți înveli tulpinile într-o folie de plastic sau folie alimentară. Acest lucru reduce cantitatea de gaz care va putea să se deplaseze în josul fructului și, prin urmare, le permite să rămână mai proaspete pentru mai mult timp.”

Dacă nu doriți să despărțiți bananele, puteți încerca să investiți într-un produs cunoscut sub numele de agățător copac de banane”, pe care îl puteți folosi pentru a agăța ciorchinii de banane pentru a încuraja circulația aerului și a ajuta la încetinirea coacerii.Și odată ce fructele s-au copt la perfecție, le puteți chiar pune în frigider pentru a le face să reziste mai mult timp. Tash a susținut că, dacă sunt urmați toți acești pași, bananele tale se pot păstra peste două săptămâni.

Aceste banane ar putea rezista până la 16 zile – din nou, nu vă lăsați descurajați de pielea maro sau prea coaptă a bananelor, deoarece fructele din interior ar trebui să rămână proaspete”, a spus ea.