• Există un raționament în spatele trucului de a alege pepenele cel mai gras.
  • Pepenele verde începe să se formeze din structura pielii și apoi începe să se umple în interior.
  • Prin urmare, cu cât este mai mare un pepene verde, cu atât mai mult timp a stat pe câmp și cu atât mai mult timp a avut la dispoziție pentru a absorbi zahăr și apă.

Alegerea unui pepene verde este ușoară… dacă știi cum să o faci. Iar după ce veți citi acest articol veți ști exact ce să luați atunci când mergeți la cumpărături. În cadrul unui interviu acordat RAC1, Pere Puigbert, fermier și fondator al lanțului Fruites Núria, oferă cheia pentru a nu da niciodată greș atunci când alegeți cel mai dulce și mai suculent pepene verde, scrie La Vanguardia.

Fermierul de referință al RAC1 explică faptul că cei mai buni pepeni sunt cei din prima tranșă, cei care au ieșit cel mai aproape de rădăcină, care au obținut cea mai multă hrană din plantă.

Expertul afirmă că, dacă vrei să te descurci cu un pepene verde, ia unul care cântărește 10 sau 12 kilograme. „Acesta nu te va dezamăgi niciodată, decât dacă este prea copt”, comentează el.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Explicația

Există un raționament în spatele trucului de a alege pepenele cel mai gras. După cum explică Pere Puigbert, pepenele verde începe să se formeze din structura pielii și apoi începe să se umple în interior. Prin urmare, cu cât este mai mare un pepene verde, cu atât mai mult timp a stat pe câmp și cu atât mai mult timp a avut la dispoziție pentru a absorbi zahăr și apă.

Pe lângă sfaturile lui Pere Puigbert, există și alte strategii, cum ar fi să fii atent la punctul cel mai deschis pe care îl au pepenii, la perioada din an în care trebuie să-i cumperi, care merge din iunie până la sfârșitul lui august, și ce este mai bine să alegi în funcție de poziția lor în vitrina magazinului: cel de sus.

Dacă unul întreg nu încape în frigider, nu uitați că atunci când cumpărați o jumătate de pepene verde, când bucata este deja tăiată, trebuie să fie foarte bine ambalat și refrigerat, deoarece puteți risca să vă intoxicați dacă nu sunt foarte bine conservate.

Dacă ați cumpărat pepenele întreg, îl puteți lăsa în afara frigiderului, dar după ce ați desfăcut bucata, acoperiți-o cu folie de aluminiu sau folie de plastic și puneți-o în frigider.