Tu cum îţi petreci weekend-urile? Idei de ieşit din casă în pandemia de Covid-19

Tu cum îţi petreci weekend-urile? Idei de ieşit din casă în pandemia de Covid-19 Sursă foto: Mediafax Foto
  • Yaser este din Tunisia şi locuieşte în România de trei ani.
  • La final de săptămână, el preferă natura şi evită ieşirile la restaurant.
  • De frica virusului, unii români evită ieşirile la terase şi aleg să se relaxeze în aer liber.

Chiar şi în plină pandemie, oamenii găsesc diferite moduri prin care să petreacă finalul de săptămână. Yaser are 30 de ani, lucrează la o firmă IT şi îşi petrece weekend-urile departe de locurile aglomerate, în natură. El locuieşte de trei ani în România şi nu îi este dor de Tunisia, ţara lui natală. Ca el procedează mulţi români. Ei petrec finalurile de săptămână la un grătar în aer liber, fiindcă aici reuşesc să păstreze distanţarea socială. Încă nu au încredere să meargă la terase sau să intre în contact cu multă lume.

„Am petrecut foarte mult timp în natură doar ca să evit ieşirile la restaurant şi locurile din ce în ce mai aglomerate! Este prima dată când cumpăr eu totul pentru a face grătarul. Am pregătit tot fiindcă această vară o voi petrece în natură, în cea mai mare parte”, spune Yaser, în timp ce îşi petrece timpul în Pădurea Cernica.

Ca el este şi o tânără mămică: „Ieşim. Am început să ieşim în weekenduri, dar încercăm să păstrăm distanţa. Venim la pădure, mai mergem la ţară, cam asta facem.” Ea spune că nu merge nici la restaurante sau terase: „Evităm. Nu avem încredere, sincer. Nu comandăm nici mâncare acasă. Preferăm să evităm cât de mult putem”. 

Anne, o altă tânără care îşi petrece timpul în aer liber, afirmă că s-a distrat mai mult vara trecută, dar acum distracţia se rezumă la un grătar: „M-am distrat mult mai mult vara trecută, clar. Am stat foarte mult în casă vara asta, şi mai ales acum când e cald mă bucur că pot să ies afară să iau aer. E ziua prietenei mele şi am ieşit la un grătar să ne distrăm. Îmi place în natură, e mai safe şi mă simt şi eu mai bine. Oricum nici înainte nu eram cu pub-urile, deci e ok”.