• Crăciunul ne învață să fim mai atenți la cei din jur și să cultivăm relații mai strânse.
  • Tradițiile Crăciunului ne ajută să ne conectăm emoțional cu cei din jur.
  • Recunoștința practicată zilnic ne deschide sufletul către bucurie și liniște interioară
  • Crăciunul ne deschide sufletele spre a oferi mai departe și celor care poate nu au ceea ce avem noi.
  • Sărbătorile de iarnă ne aduc mai aproape unii de alții și ne inspiră să fim mai generoși.

În fiecare an, sărbătorile de iarnă ne aduc mai aproape unii de alții, ne inspiră să fim mai generoși și mai atenți la cei din jur.

Atmosfera festivă, tradițiile și simbolurile Crăciunului – de la cadouri și colinde până la mesele alături de familie – creează un sentiment unic de empatie și conexiune. Dar oare putem transforma aceste momente speciale în parte din rutina noastră zilnică?

Ce ne face să fim mai generoși și mai empatici de Crăciun? Cum dăruim o parte din noi?

„Păi, pentru că această sărbătoare a Crăciunului este asociată cu nașterea Domnuluim o dată cu ea vine iubirea față de aproapele nostru, o dată cu iubirea vine generozitatea și dorința de a face bine, de a fi alături de cei dragi și de a fi mai generoși.

Recomandări

CE MAI FACE MUSK
ISLANDA VREA ÎN UE
BANI PENTRU GROENLANDA
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
SUNT „SUPER-BĂTRÂNI”
CAZ ÎNCHIS

Așa cum magii au venit cu daruri, la fel și noi putem să oferim daruri, dar nu doar de Crăciun. Așa cum în fiecare zi nu putem să facem primăvară cu o singură floare, putem să practicăm recunoștința zi de zi, pentru că ea modifică la nivelul creierului sistemul de recompensă și deschide sufletul pentru a primi mult bine, a face bine o dată cu asta”, a declarat Liana Ioana Nica, psihoterapeut, pentru Aleph News.

Ce putem învăța de la spiritul sărbătorilor?

„În perioada asta a sărbătorilor, putem să avem un moment de introspecție, să ne gândim la ce avem noi și odată cu asta evident că vom simți recunoștință și vom dori să oferim și celor din jurul nostru emoții bune, plăcute, bunătate, iubire.

Să încercăm să privim interiorul corpului nostru ca și când am avea ramurile unui brat pe care să îl împodobim cu emoții bune. Cu iubire, cu ticnă, cu liniște, cu afecțiune și beteala și luminițele să fie sentimentul ăsta de recunoștință”, a declarat Liana Ioana Nica, psihoterapeut, pentru Aleph News.

Citește și