• Într-un raport UNICEF, România e peste SUA și Marea Britanie
  • Copiii români sunt pe primele locuri la sănătatea mentală
  • Pe primul loc în clasament e Olanda, iar pe ultimul e Bulgaria
  • Raportul UNICEF are trei criterii: sănătate mentală, sănătate fizică și aptitudini

Tu știi ce mai face copilul tău? O întrebare celebră, un răspuns surprinzător: îi e mai bine aici, în România, decât dacă ar trăi în Statele Unite sau în Marea Britanie.

Concluzia vine dintr-un raport UNICEF despre „țările bogate”, în care, iată, am fost incluși și noi. L-a studiat Irina Ursu și ne spune care au fost criteriile: „Să știi că deși concluzia sună bine, n-avem prea multe motive de mândrie. Suntem pe locul 25 din 38, deci în a doua jumătate a clasamentului. Un clasament stabilit în funcție de trei lucruri – sănătatea mentală, sănătatea fizică și aptitudinile academice și sociale.

Iar copiii din România sunt pe locul 4 în ceea ce privește sănătatea mentală. Asta ne-a propulsat peste țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia sau Noua Zeelandă. La celelalte două criterii, suntem pe ultimele locuri – 34 la sănătate fizică și 30 la aptitudini. Și pentru că sigur vrei să știi ce țări sunt pe primele locuri, uite cum arată topul – Olanda, Danemarca, Norvegia. Pe ultimul loc e Chile și doar o poziție mai sus, vecinii bulgari.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN