Tu știi cât de bine îi e copilului tău? Unicef plasează copiii români pe primele locuri la sănătatea mentală

Tu știi ce mai face copilul tău? O întrebare celebră, un răspuns surprinzător: îi e mai bine aici, în România, decât dacă ar trăi în Statele Unite sau în Marea Britanie.

Concluzia vine dintr-un raport UNICEF despre „țările bogate”, în care, iată, am fost incluși și noi. L-a studiat Irina Ursu și ne spune care au fost criteriile: „Să știi că deși concluzia sună bine, n-avem prea multe motive de mândrie. Suntem pe locul 25 din 38, deci în a doua jumătate a clasamentului. Un clasament stabilit în funcție de trei lucruri – sănătatea mentală, sănătatea fizică și aptitudinile academice și sociale.

Iar copiii din România sunt pe locul 4 în ceea ce privește sănătatea mentală. Asta ne-a propulsat peste țări precum Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia sau Noua Zeelandă. La celelalte două criterii, suntem pe ultimele locuri – 34 la sănătate fizică și 30 la aptitudini. Și pentru că sigur vrei să știi ce țări sunt pe primele locuri, uite cum arată topul – Olanda, Danemarca, Norvegia. Pe ultimul loc e Chile și doar o poziție mai sus, vecinii bulgari.”

Exit mobile version