• George este izolat în Indonezia, din luna martie.
  • În plină pandemie, George a străbătut, prin Indonezia, 3000 de km, cu motocicleta.
  • Din cauza restricţiilor generate de pandemia de coronavirus, graniţele Indoneziei sunt închise.

Te-ai gândit vreodată că pandemia de coronavirus ar putea avea şi părţi bune? Ei bine, lui George Ardelean, un român care lucrează la o companie internaţională de asistenţă şi consiliere a românilor din străinătate, pandemia i-a adus cea mai frumoasă vacanţă.

În martie a rămas izolat în Bali, iar 41 de zile s-a plimbat prin mai multe insule din Indonezia. A făcut trei teste COVID-19, a străbătutut, pe motocicletă, peste trei mii de kilometri şi a ajuns în locuri pe care puţini turişti le-au văzut.

A avut şi un avantaj: cum în zonă nu mai sunt turişti, afaceriştii au scăzut preţurile. Lipsa curăţeniei din hoteluri şi maimuţele de pe străzi i-au cam dat de furcă, dar localnicii l-au transformat într-o „atracţie turistică”, îţi spune George, amuzat.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

George povestește despre „vacanța” din pandemia de coronavirus

„Mă aflu pe feribot, la întoarcere spre Bali. (…) A fost cea mai frumoasă experienţă pe care am avut-o în momentul în care toată lumea a fost blocată acasă sau restricţionată să călătorească sau să iasă din casă”, povestește George Ardelean, turist român care și-a făcut din pandemie o vacanță prelungită.

George ne explică de ce traficul este atât de greu

„Se circulă foarte, foarte greu pentru că maimuţele sar în stradă şi te trezeşti că faci un accident pe care nu ţi-l doreşti”.

George, o atracție turistică printre localnici

Un localnic se apropie de George, simulează un selfie și începe să scoată sunete ciudate.

„Ce peşte sau pasăre eşti tu? Ha, ha, ha… Mulţi dintre ei nu vorbesc engleză. Ştiu două-trei cuvinte şi le folosesc. Foarte des este mister. Vor să-şi facă poze, deci, devii automat atracţie turistică”, explică turistul român.

Mâncare, cazare și cheltuieli

„O supă tradiţională de amestec de legume. (…) Orezul, nelipsit, indiferent ce mănânci şi o sticlă de apă. Au costat 16 mii de rupia. În lei româneşti, ar fi undeva la 4.50 lei”, ne spune George Ardelean.

„Hotelurile au fost foarte accesibile din punct de vedere financiar. Am putut să stau la un hotel de patru stele cu preţuri care variau între 15-30 euro / noapte, în funcţie de locaţia în care eram”, explică turistul român pe meleaguri străine, în pandemie.