• Ulmii din zona Universitate au fost tăiați definitiv pentru că erau uscați
  • Arborii s-au uscat după ce Primăria Capitalei i-a toaletat în ultima vreme
  • Arborii datau încă de la începutul anilor 1900, atunci când au fost plantați

Ulmii din zona Universitate au fost tăiați zilele acestea definitiv, după ce toaletările din ultima vreme au cauzat uscarea acestora, informează Buletin de București.

Este vorba de arborii din aliamentul stradal, care se aflau pe bulevardul Regina Elisabeta, în zona Cercului Militar. În doar câțiva ani, toaletările succesive realizate de Primăria Generală au lăsat principalele artere ale Capitalei fără vegetație.

“E vorba de ulmii care au scăpat de niște probleme de sănătate la începutul secolului 20. Practic, aceia erau printre puținii ulmi din zona respectivă și arătau și fabulos și creau și o atmosferă nemaipomenită. Au venit, cu această “toaletare” și nu au ținut cont de nimic, de felul cum trebuie tăiată această specie. Acum, cei mai mulți s-au uscat și au fost tăiați de tot. Cei care taie nu înțeleg nici măcar unde este mecanismul de apărare al arborelui, nu înțeleg unde este tesutul de cicatrizare”, spune Diana Culescu, președintele Asociației Peisagiștilor din România și doctor în horticultură, potrivit sursei citate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Eu cred că pierdem în jur de 5.000 de arbori pe an. În astea două luni de stare de urgență a fost teroare din punct de vedere al tăierilor făcute în București. Eu nu am văzut niciun arbore căruia să i se taie peste 50% din coroană și să supraviețuiască mai mult de cinci ani în București, indiferent de speciapeste cinci ani am putea pierde jumătate, dacă nu și mai mult de jumătate din populația de arbori a Bucureștiului”, a mai spus Diana Culescu.