• Un bărbat a furat peste 100.000 de dolari din mai multe cazinouri.
  • John Colletti are 55 de ani.
  • Bărbatul acționa purtând o mască din silicon care îi schimba înfățișarea.

O mască din silicon care schimbă înfățișarea, un permis de conducere fals și informații personale obținute în mod ilegal pe internet. Așa a reușit John Colletti, un bărbat din Michigan, să fure peste 100.000 de dolari din mai multe cazinouri din Kansas și Michigan, scrie CNN.

Colletti are 55 de ani și s-a deghizat într-o persoană bătrână pentru a nu stârni suspiciuni. El a folosit în mod ilegal informații personale ale victimelor sale și documente false pentru a retrage bani din conturile lor personale din automatele self-service din cazinouri, spun procurorii federali. Te întrebi cum a fost posibil? Ei bine, automatele solicită utilizatorilor să insereze permisul de conducere și ultimele patru cifre atât ale cărții de identitate, cât și ale numărului de telefon înainte de a fi retrași bani.

„Am descoperit frauda și am alertat imediat clienții și forțele de ordine. Pe parcursul investigației, am oferit sprijin și cooperare care au condus în cele din urmă la reținerea suspectului“, a spus purtătorul de cuvânt al Global Payments, Emily Edmonds. Colletti e acuzat acum de fraudă, furt de identitate și activități conexe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ancheta a început după ce 10 victime au reclamat pierderea a aproximativ 98.840 de dolari, între 26 aprilie și 27 mai 2019. Incidentele au fost raportate poliției din Michigan, care a identificat un suspect pe baza filmărilor surprinse de camerele de supraveghere. În fiecare caz, imaginile arătau o persoană în vârstă, dar ulterior s-a descoperit că suspectul acționa cu o mască.