• În timpul unei excursii de pescuit la începutul lunii august, care trebuia să dureze trei zile, fisurile din barca sa au început să se umple cu apă, scufundând vasul.
  • Rodrigues a fost recunoscător că a supraviețuit.
  • El a fost tratat la un spital din Surinam și reținut de autorități pentru câteva zile.

Un brazilian ar fi supraviețuit 11 zile în Oceanul Atlantic luna trecută, refugiindu-se într-un congelator după ce barca sa s-a scufundat, potrivit Record TV, afiliat CNN.

Bărbatul, Romualdo Macedo Rodrigues, este pescar. În timpul unei excursii de pescuit la începutul lunii august, care trebuia să dureze trei zile, fisurile din barca sa au început să se umple cu apă, scufundând vasul în largul coastei din nordul Braziliei.

El a reușit să sară în interiorul răcitorului plutitor pentru a rămâne în viață, iar un grup de pescari l-a găsit 11 zile mai târziu în largul coastei Surinamului. Potrivit Record TV, el a fost tratat la un spital din Surinam și reținut de autorități pentru câteva zile, deoarece nu avea documente corespunzătoare. Acum s-a întors în Brazilia. M-am născut din nou. Am crezut că nu voi mai spune această poveste, dar m-am întors aici, a adăugat el.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Am fost disperat. Credeam că îmi vine sfârșitul. Dar, mulțumită lui Dumnezeu, Dumnezeu mi-a mai dat o șansă, a declarat Rodrigues la Record TV. Am văzut că congelatorul nu se scufunda. Am sărit (în el), a căzut într-o parte și a rămas normal.

Pescarul spune că nu știe să înoate. Rechinii înconjurau congelatorul, dar au plecat. Am crezut (că voi fi atacat). Am rămas pe partea de sus (a congelatorului), nu am dormit, nu am dormit. Am văzut zorii, amurgul, cerându-i lui Dumnezeu să trimită pe cineva să mă salveze. În cele din urmă, apa a început să se strecoare în interiorul congelatorului, iar el spune că și-a folosit mâna pentru a o scoate. Nu avea mâncare sau apă.

Mă gândeam la copiii mei, la soția mea. În fiecare zi mă gândeam la mama mea, la tatăl meu, la toată familia mea. Mi-a dat putere și speranță… dar în acel moment m-am gândit că nu există altă cale, a declarat el la Record TV.

Când au sosit pescarii, a spus el: Am auzit un zgomot și am văzut o barcă deasupra congelatorului. Numai că ei au crezut că nu era nimeni acolo. Apoi au tras încet pe dreapta, vederea mea era deja încețoșată, apoi am spus: Doamne, barca. Am ridicat brațele și am cerut ajutor. Rodrigues a fost recunoscător că a supraviețuit. Acel congelator a fost Dumnezeu în viața mea. Singurul lucru pe care îl aveam era congelatorul. A fost un miracol.