• Un bărbat din India a murit duminică lăsând în urmă 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți
  • Ziona Chana era șeful unei secte religioase care practica poligamia

Anunțul a fost confirmat de ministrul-șef al statului Mizoram, care și-a prezentat condoleanțele pe Twitter. Bărbatul ar fi suferit de diabet și hipertensiune, scrie BBC.com.

Medicii au declarat starea lui Ziona Chana s-a deteriorat acasă în satul său, Baktawng Tlangnuam. El a fost internat la spital duminică seara, însă a decedat la scurt timp.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Autoritățile susțin că ar fi lăsat în urmă 39 de soții, 94 de copii, 33 de nepoți și un strănepot.

În timp ce diferite posturi de știri locale spun că deține „recordul mondial” pentru cea mai numeroasă familie, nu este clar dacă este valabil și la nivel global.

Bărbatul și familia sa deveniseră o atracție turistică

Familia numeroasă locuiește într-o casă cu patru etaje și cu 100 de camere, în timp ce Ziona Chana ar fi avut un dormitor privat.

De altfel, conacul este o atracție turistică importantă din statul Mizoram, cu vizitatori din întreaga lume căruia îi calcă pragul.

Potrivit Reuters, Ziona Chana s-a născut în 1945. Și-a cunoscut prima soție, care este cu trei ani mai în vârstă decât el, când avea 17 ani.

Familia aparține unei secte creștine – Chana Pawl – care are aproximativ 2.000 de adepți. Toți locuiesc în jurul conacului, la aproximativ 55 km de capitala Mizoram, Aizawl.

Secta, care permite poligamia pentru bărbați, a fost fondată de bunicul lui Ziona Chana în 1942.