• Un bărbat din China și-a găsit fiul după 24 de ani.
  • Băiatul a fost răpit în 1997 din fața casei în timp ce se juca.
  • Bărbatul a călătorit peste 500.000 de km pe motocicletă pentru a-și găsi fiul.

Un bărbat din China și-a găsit băiatul răpit în urmă cu 24 de ani din fața casei, relatează BBC. În tot acest timp, bărbatul a călătorit peste 500.000 de km pe motocicletă în căutarea copilului.

Fiul lui Guo Gangtang a fost răpit la vârsta de doi ani de traficanți din fața casei din provincia Shandong. Dispariția fiului său a inspirat și un film care a fost realizat în 2015.

Potrivit Ministerului Securității Publice din China, poliția a reușit să-l identifice pe băiat cu ajutorul testelor ADN. Doi suspecți au fost arestați, a precizat un raport al Global Times. Suspecții, care erau un cuplu la momentul respectiv, plănuiseră să răpească un copil cu intenția de a-l vinde, a precizat un raport al China News.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

După ce l-a văzut pe fiul lui Guo jucându-se singur în fața casei, suspecta, pe nume Tang, l-a luat și l-a dus la stația de autobuz, unde o aștepta partenerul ei, Hu. Cuplul a luat apoi un autocar spre provincia vecină Henan și l-a vândut acolo. Presa locală spune că fiul lui Guo a fost găsit locuind încă în provincie.

„Acum că a fost găsit copilul, nu poate fi decât fericire de acum înainte”, a declarat Guo reporterilor.

A călătorit peste 500.000 de km în căutarea fiului

După ce fiul său a fost răpit în 1997, Guo ar fi călătorit în peste 20 de provincii din întreaga țară pe o motocicletă. Pe parcursul călătoriei, s-a accidentat de multe ori și a fost jefuit de hoți. Zece motociclete au fost, de asemenea, avariate. Guo avea la el afișe cu poza fiului său și se spune că și-ar fi cheltuit toate economiile în drumul său, că ar fi dormit sub poduri și ar fi cerșit.

În tot acest timp a devenit un membru important al organizațiilor care se ocupă de persoanele dispărute din China și a ajutat cel puțin șapte părinți să se reîntâlnească cu copiii.

În 2015 s-a estimat că în jur de 20.000 de copii sunt răpiți anual în China. Cei mai mulți sunt vânduți în țară și peste ocean.