• Alistair Blake a suferit ceva mai mult decât o experiență de moarte apropiată, deoarece a fost de fapt mort clinic timp de 90 de minute după ce a suferit un stop cardiac.
  • Medicii au lucrat cu Alistair mai bine de o oră, în timp ce au continuat să-i administreze resuscitare cardio-respiratorie, precum și să-i aplice opt șocuri în piept cu un defibrilator.
  • După 90 de minute de încercări de repornire a inimii lui Alistair, în cele din urmă a fost găsit un puls.

Un bărbat care a fost mort timp de 90 de minute s-a destăinuit cu privire la experiența înfricoșătoare la limita morții pe care a suferit-o în timp ce încerca să fie resuscitat de medici.

Alistair Blake, în vârstă de 61 de ani, a intrat în stop cardiac la primele ore ale dimineții din ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa Melinda, care și-a găsit soțul fără reacție în casa lor din Australia.

Gândirea rapidă a Melindei a făcut-o să îi facă resuscitare cardio-respiratorie soțului ei, în timp ce aștepta cu nerăbdare sosirea ambulanței. După ce a încercat să îl resusciteze pe Alistair timp de 20 de minute, au sosit paramedicii, dar acesta a rămas fără viață.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Medicii au lucrat cu Alistair mai bine de o oră, în timp ce au continuat să-i administreze resuscitare cardio-respiratorie, precum și să-i aplice opt șocuri în piept cu un defibrilator. După 90 de minute de încercări de repornire a inimii lui Alistair, în cele din urmă a fost găsit un puls.

Bărbatul de 61 de ani a declarat: „Nu am avut timp să mă gândesc: „Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara – și următorul lucru pe care mi-l amintesc este că m-am trezit joi dimineața pe un cărucior care mergea de la terapie intensivă la terapie coronariană. Creierul uman a blocat complet ceea ce s-a întâmplat între timp”.

El a explicat: „Multă lume mă întreabă dacă am văzut ceva, și nu, nu am văzut nimic. Nu am văzut lumini strălucitoare, nimic de genul ăsta, în nici un caz. Este un caz în care nu știi ce este acolo – dar nu mă deranjează acest lucru, atât timp cât sunt în formă și sănătos.”

Alistair a fost apoi transportat la spitalul Frankston, unde medicii au reușit să îi desfacă artera blocată. Ulterior, i s-a pus un stimulator cardiac ca măsură de precauție, iar Alistair a fost externat după 12 zile.

El a adăugat: „Am schimbat total abordare a vieții. Am redus numărul de ore de muncă, încerc să mă conectez mai mult cu familia și prietenii. Mi-am schimbat obiceiurile alimentare. Mănânc mai sănătos și fac mai multe exerciții fizice, dacă vrei să te duci, te duci. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla.”