• Cătălin Cîrstoveanu a clădit de la zero secţia unde sunt salvaţi mii de nou-născuţi 
  • Secţia va fi extinsă şi poţi ajuta şi tu cu un SMS cu textul „BINE” la 8844 
  • În ciuda realizărilor, medicul a rămas un om modest şi smerit 

Vreau să-ţi povestesc mai multe despre medicul Cătălin Cîrstoveanu. El e medicul care s-a dedicat cu pasiune, dorinţă şi multă muncă şi a reuşit să construiască secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la Spitalul „Marie Curie”, care este cea mai modernă din sud-estul Europei.

„Locul unde îngrijeam nou născuţii era totalmente impropriu, mă curentam la fire, aveam multe prelungitoare, cădea alcool peste alea, atingeam, mă împiedicam în fire. Erau sisteme venturi şi aste aruncau toţi microbii în încăpere. Incubatoarele erau de 30-40 de ani, apa curgea pe pereţi, era înfiorător“, povestește Cătălin Cîrstoveanu.

Medicul Cătălin Cîrstoveanu spune că în perioada aceea nu avea destui bani. El desena planurile pentru dezvoltarea clădirii, iar prietenii îl ajutau cu bani ca să plătească arhitecţii.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Am adus din Belfast un tir de echipamente, am muncit acolo trei luni de zile. Am luat consumabile, am luat echipamente şi am strâns pentru ani de zile. Ani de zile am lucrat cu ce am strâns în Belfast“, își amintește el.

Deşi salveaza mii de vieţi, medicul Cătălin Cîrstoveanu rămâne modest şi smerit. Spune că el face cât poate, dar Dumnezeu este cel care vindecă.
Spune că mândria te aduce la marginea prăpastiei, că nu-ţi aduce nimic bun.

El are şi are şi un mesaj pentru tinerii medici, şi nu numai: „Nu vreau să-i dezamăgesc vreodată, nu vreau să se găsească nedreptate în mine vreo dată, nu vreau să se găsească lipsă de profesionalism sau lipsă de înţelegere faţă de ei. Ce-aş vrea să le spun eu celor tineri?Aş vrea foarte mult să ne depăşească“.