• Thomas French are un câine special „Hypo Hound”, care îl anunță pe el și familia sa atunci când nivelul de zahăr din sânge devine periculos de scăzut sau ridicat.
  • La aproximativ 35 de minute după ce Thomas a luat cina sâmbătă seara, câinele Poppy a alertat familia că ceva nu este în regulă.
  • Nivelul de zahăr din sânge a scăzut la începutul lunii foarte rapid, ceea ce l-ar fi putut aduce în comă pe băiat, punându-l în pericol de moarte.

Un câine de familie a salvat viața unui elev, mirosind o problemă urgentă de sănătate. Thomas French, în vârstă de 7 ani, care suferă de diabet de tip 1, mânca împreună cu familia sa când animalul a început să îi alerteze pe părinții săi că ceva nu este în regulă.

Tânărul are un „Hypo Hound” special care îl anunță pe el și pe familia sa atunci când nivelul de zahăr din sânge devine periculos de scăzut sau ridicat. Nivelul de zahăr din sânge a scăzut la începutul lunii foarte rapid, ceea ce l-ar fi putut aduce în comă pe băiat, punându-l în pericol de moarte.

La aproximativ 35 de minute după ce Thomas a luat cina sâmbătă seara, câinele Poppy a alertat familia că ceva nu este în regulă. Când au verificat nivelul de glucoză din sângele lui Thomas, acesta era de 7, o cifră bună în limitele sale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dar Poppy nu se dădea bătută și atunci comportamentul ei a trecut la un stadiu frenetic. Familia a verificat din nou la scurt timp și în câteva momente scăzuse la 3,1, ceea ce înseamnă că Thomas se prăbușea periculos.

Jennifer Whiberley, mama lui Thomas, a declarat pentru EssexLive: „S-a aruncat de pe canapea spre tatăl Jon, lătrând și încercând să-l înconjoare într-un efort frenetic de a-i atrage atenția. Poppy este dresată să ne alerteze folosind lăbuța pentru ca Thomas să își verifice sângele. Așa că am știut că ceva nu este în regulă, când comportamentul ei a fost atât de insistent. Cred cu adevărat că ea l-a salvat pe Thomas de la a intra într-o comă diabetică care îi amenința viața.”

În ciuda încercărilor lui Jennifer de a-l ajuta pe Thomas, hrănindu-l cu băuturi dulci și chiar cu glazură de fondant, nimic nu a funcționat, iar buzele lui au început să se învinețească, iar obrajii au devenit gri.

Ea a adăugat: „Nu știm ce l-a făcut să cedeze atât de repede. Când ne-am dus la spital, au verificat tot ce am pregătit pentru cina lui și nu a existat nici un pericol, ceea ce este îngrijorător. Îi dădeam chiar și glazură fondantă lui Thomas într-un efort disperat de a-i crește nivelul de zahăr din sânge. Ne-a luat șase ore pentru a-i readuce nivelul de sânge în limite.”

„Sunt atât de ușurată că o avem pe Poppy să fie cu ochii pe el. Ea ne permite să dormim noaptea. Am învățat să avem încredere absolută în ea și să nu ignorăm niciodată când încearcă să ne spună că ceva nu este în regulă.”