• Tuberculul bulbos cântăreşte cât un curcan foarte mare şi ar depăşi limita admisă pentru bagajele de cală. Cuplul şi-a botezat noua descoperire Doug şi s-a ataşat destul de mult de el.
  • Actualul record mondial Guinness pentru cel mai greu cartof este deţinut de un specimen din 2011, găsit în Marea Britanie, care cântărea puţin sub 5 kilograme.
  • Cuplul spune că a depus o cerere la Guinness pentru ca Doug să fie recunoscut şi aşteaptă un răspuns, potrivit The Guardian.

Un cartof uriaş de 7,9 kilograme, găsit în grădina plină de vegetaţie a unui cuplu din Noua Zeelandă, ar putea stabili un nou record mondial pentru cel mai mare cartof de acest tip descoperit vreodată.

Colin şi Donna Craig-Brown făceau o curăţare a buruienilor în curtea lor din Hamilton, când sapa lui Colin a lovit ceva tare sub pământ.

„Aşa că i-am spus Donnei că acesta trebuie să fie unul dintre acei kūmara (cartofi dulci) albi pe care i-am cultivat”, a declarat el pentru Stuff, „pentru că unii dintre ei au crescut pur şi simplu masiv aici”.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Tuberculul bulbos cântăreşte cât un curcan foarte mare şi ar depăşi limita admisă pentru bagajele de cală. Cuplul şi-a botezat noua descoperire Doug şi s-a ataşat destul de mult de el. „I-am pus o pălărie. L-am pus pe Facebook, îl scoatem la plimbare, îi oferim puţină lumină”, a declarat Colin pentru NZ Herald.

A depășit actualul record mondial cu 2,9 kg


Actualul record mondial Guinness pentru cel mai greu cartof este deţinut de un specimen din 2011, găsit în Marea Britanie, care cântărea puţin sub 5 kilograme. Cuplul spune că a depus o cerere la Guinness pentru ca Doug să fie recunoscut şi aşteaptă un răspuns, potrivit The Guardian.

Cuplul nu şi-a putut aminti când au plantat ultima dată cartofi în grădină, dar au presupus că trebuie să fi fost acum doi sau trei ani. Colin crede că, probabil, Doug s-a însămânţat singur.

„Este un mister pentru mine”, a spus Colin. „Este una dintre micile surprize plăcute ale naturii”.

„Este corect să spunem că grădina noastră de legume poate deveni uneori un pic sălbatică. Sunt unele părţi ale grădinii în care trebuie să îţi pregăteşti un prânz şi să îţi anunţi rudele apropiate înainte de a intra”, a declarat el pentru Stuff.

Cuplul l-a înfăşurat pe Doug în pungi de plastic pentru a-l împiedica să se usuce, iar Colin, un berar amator, spune că acum doreşte să transforme tuberculul supradimensionat în vodcă.